LIGE NU:

100 etageboliger og ny dagligvarebutik på vej i Brønderslev

Byrådet i Brønderslev har sagt ja til planer om at opføre 100 etageboliger og en butik i området omkring Banegårdspladsen.

Banegårdspladsen i Brønderslev står overfor en stor forvandling. Mandag har byrådet i Brønderslev nemlig godkendt planerne om at bygge en dagligvarebutik og cirka 100 etageboliger ved banegården.

Boligerne bliver bygget som otte punkthuse, der delvist er placeret ovenpå en parkeringskonstruktion. Husene kan blive op til syv etager med en højde på 25 meter.

- Det er rigtig fornemt at få det på plads. Det vil komme til at give tilflytning, siger Mikael Klitgaard (V), der er borgmester i Brønderslev Kommune.

I planerne for ombygningen af Banegårdspladsen beskrives pladsen som ”nedslidt”, ”funktionstømt” og ”lidt trist i sin fremtoning” i sin nuværende form.

 
 
Foto: Brønderslev Kommune

Byrådet i Brønderslev har længe arbejdet med planerne, og har gennem møder og workshops pejlet sig ind på, hvad den ideelle løsning for pladsen ville være. Nøgleordene i arbejdet har været ”dynamisk, spændende, fleksibelt og attraktivt”. Pladsen skal forbinde byens vigtigste funktioner og skal give folk lyst til at opholde sig der.

Der har været otte ugers høringsfase, og i perioden har byrådet fået et enkelt høringssvar fra DSB vedrørende trafikale forhold i området. Nu er planerne så endeligt vedtaget.

Mikael Klitgaard tror på, at etageboligerne især vil være attraktive for par, der ikke længere har brug for et parcelhus udenfor byen.

- Så får vi sandsynligvis dem til at flytte ind til byen, og dermed kan andre flytte ind i de parcelhuse, de efterlader, siger Mikael Klitgaard.

Det er boligselskabet Domea og Svend Aage Christiansen A/S, der står for byggeriet. Der er endnu ikke sat navn på hvilken dagligvarebutik, der vil blive opført på Banegårdspladsen.

Planerne betyder, at cirka 15 parkeringspladser vil blive nedlagt.

Se meget mere om helhedsplanen her.

 
 
Foto: Brønderslev Kommune
tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden