01:29

Anden udgave af Made in Denmark Challenge er de seneste dage blevet afholdt i Aalborg

Foto: Ivan Hansen

1 af 2

Aalborg Golfklub lagde græs til international turnering

Made in Denmark Challenge er de seneste dage blevet afholdt i Aalborg. Og spillere og arrangører har stor ros til den nordjyske bane.

Den anden udgave af Made in Denmark Challenge er de seneste dage blevet afholdt i Aalborg, og søndag blev vinderen så fundet.

Det blev tyske Bernd Ritthammer, der fra baghjul slog sig til en sejr på turneringens sidste runde. Inden spillerne gik ud var Ritthammer fire slag efter John Hahn, men Hahn lavede en trippel bogey på hul, og så var Ritthammer med sin birdie med i toppen igen.

Challenge Touren er en kvalifikationsturnering hvor golftalenter spiller for at opnå en plads i European Tour - den europæiske Superliga indenfor golf. Made in Denmark, der i slutningen af august afholdes i Gatten for tredje gang, er en afdeling af European Tour.

Det er anden gang Aalborg Golfklub ligger græs til en afdeling af Challenge Touren, og klubben kan sende en tak i retning af Himmerland Golf og Spa Resort i Gatten, for det er blandt andet det gode samarbejde med kommune og region, der gjorde at turneringen landede i Aalborg. Og så selvfølgelig banen.

- Aalborg Golfklub har en dejlig golfbane, som er god til turneringsgolf. Det er noget af det Europa-touren kigger efter, når de godkender baner, siger Anders Sigdal, der er presseansvarlig for Made in Denmark.

- Vi har et godt samarbejde med Aalborg Kommune og med Region Nordjylland i forhold til Made in Denmark (European tour-afdelingen red.), så det var ret naturligt for os at anden udgave af Made in Denmark Challenge skulle spilles i det nordjyske, siger Anders Sigdal videre og fremhæver Aalborg Lufthavn, den store hotelkapacitet og mange sommerhuse som faciliteter, der kan understøtte turneringen.

Det har været rigtig, rigtig godt. Vi er kommet til en bane, der er i rigtig god stand og spillerne har rost den

Anders Sigdal, presseansvarlig, Made in Denmark

Vind og vejr til trods har spillere og arrangører været godt tilfredse med hvad de har set og oplevet på Aalborg Golfklubs bane de seneste dage.

- Det har været rigtig, rigtig godt. Vi er kommet til en bane, der er i rigtig god stand og spillerne har rost den. Der er gode træningsfaciliteter og masser af frivillig opbakning fra klubben, så det hele har kunnet fungere. Det har været en rigtig, rigtig god uge, siger Anders Sigdal.

Det er de 15 bedste spillere på Challenge Touren, der kan rykke op på European Tour i det kommende år.