LIGE NU:

Brønderslev Marked leverer rekordstort overskud

1,25 millioner kroner - så meget lyder dette års overskud på for Brønderslev Marked. Det rekordstore beløb går til medlemsforeningerne og til at etablere faste toiletbygninger på markedspladsen.

En uforlignelig kombination af bragende godt vejr og solid underholdning har været med til at sikre Brønderslev Marked sit hidtil største overskud. 1.250.000 kroner blev det til i alt for de 21 medlemsforeninger og markedsudvalget.

Det blev afsløret på markedets generalforsamling torsdag aften.

- Vi er rigtig glade for det her resultat. Og det skyldes selvfølgelig det gode vejr, vi havde alle fire dage, for det lokker altid mange mennesker til, og så skyldes det også - hvis vi nu skal klappe os selv lidt på skuldrene - at vi havde dygtige medlemsforeninger og så gode musiknavne i teltene, som vi havde, siger Michael Wittrup, formand for Brønderslev Marked.

Blandt andre Slåbrok Trio og De Jøwe optrådte, og så kunne Kandis fejre 25 års jubilæum på Brønderslev Marked.

Kandis fejrer 25 år på Brønderslev Marked

- Det gode vejr gjorde også, at  folk købte mere mad hos vores medlemsforeninger. Når folk først bliver hængende på pladsen, går der bare lidt mere af det hele, og det giver jo penge direkte til vores foreninger, siger Michael Wittrup.

I modsætning til andre markeder, hvor de forskellige aktører dele overskuddet lige, beholder alle foreninger på Brønderslev Marked selv det, de tjener - og kan så selv bestemme, hvad pengene skal bruges til i de forskellige foreninger.

For markedsudvalgets vedkommende skal overskuddet fra standudlejningen til de 200 kræmmere skal nu bruges på at opgradere markedspladsen.

- Vi har fået lovning på at må blive på markedspladsen de næste år, så vi har besluttet os for, at vi gerne vil investere nogle penge i at gøre pladsen endnu bedre. Derfor vil vi etablere faste toiletbygninger, som forhåbentlig kan være med til at trække andre arrangementer end lige markedet til pladsen og til Brønderslev, siger Michael Wittrup.

Brønderslev Marked finder sted hvert år den første weekend i september.