Foto: Nanna Kreutzmann, Scanpix

Brønderslev vil spare på svømning og pædagoger

Oplægget til det budget, der skal forhandles på plads i Brønderslev Kommune i morgen, foreslår at spare på pædagoger, anbringelser og svømning.

14,5 millioner. Så meget er der lagt op til, at Brønderslev Kommune skal spare på budgettet for 2017. Og de millioner skal byrådet forsøge at finde på et seminar torsdag og fredag, fortæller borgmester Mikael Klitgaard (V).

- Vi skal diskutere både fagudvalgenes forslag og størrelsen på besparelsen de næste dage, så jeg vil gerne vente med at udtale mig om de konkrete forslag, til jeg har snakket med mine kolleger, siger Mikael Klitgaard til TV2Nord.

Men ser man på budgetforslaget for 2017 er det især skoler og daginstitutioner, der skal skære og fyre.

For eksempel er der lagt op  til, at erhvervsklassen, der skal gøre elever i 8. og 9. klasse erhvervsparate, lejrskolen i 6. klasse og svømmeundervisningen skal spares væk. Det vil spare kommunen for 2,8 millioner kroner næste år.

Derudover foreslår Brønderslev Kommune at skære i normeringen i både børnehaver og vuggestuer for i alt 2,2 millioner kroner og at reducere åbningstiden i daginstutioner og sfo med tre timer om ugen.

Og så er det foreslået at spare på antallet af anbringelser, så man dér kan hente 2,7 millioner kroner.

Det fulde sparekatalog skal drøftes de næste to dage på et budgetseminar.

- Fredag eftermiddag er vi forhåbentlig nået til enighed. Eller også er vi nået til noget andet, siger Mikael Klitgaard.