Chikane og butikstyverier skaber utryghed

Flere borgerne i Dronninglund har været utrygge ved at gå på gaden. Derfor har kommunen holdt møde med flere parter for igen at få ro i byen.

En gruppe unge har den seneste tid skabt uro i Dronninglund, og nu skal der gøres noget ved det. Sådan lyder det fra borgmesteren i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, som tirsdag deltog i et møde om problemerne i byen.

Med til mødet var formanden for Dronninglund Borgerforening, lederen for Jammerbugt Asylafdeling i Dronninglund, en SSP-medarbejder og flere borgere.

- Der har været utryghed på baggrund af nogle ting, der er sket. Det drejer sig om butikstyverier, folk, der har følt sig chikaneret på gaden, episoder, hvor nogen er gået ind i andres haver – og så har der været en episode, hvor nogen er blevet skubbet ned af en hoppepude, siger borgmester Mikael Klitgaard.

Flere af episoderne har udspillet sig i området omkring Den Grønne Oase i Dronninglund, hvor borgerforeningen i juli satte en hoppepude op.

quote Der har været utryghed på baggrund af nogle ting, der er sket.

Mikael Klitgaard, borgmester, Brønderslev Kommune (Venstre)

- Nogle er utrygge ved at gå på gaden i nærheden af hoppepuden, siger Allan Danielsen, der er formand for Dronninglund Borgerforening.

Beboere fra asylcenter involveret

Ved flere af episoderne har der været beboere fra asylcenteret i Dronninglund involveret. Det bekræfter Rikke Ørnberg, der er leder af Asylcenter Jammerbugt, som centeret i Dronninglund hører under. Derfor deltog hun også i mødet tirsdag.

- Jeg synes, det var et godt møde. Dybest set handler det om, at folk får lov til at komme af med de frustrationer, der fylder, siger Rikke Ørnberg.

Næste skridt er at tale med beboerne på asylcenteret, ligesom gademedarbejdere vil være mere synlige i bybilledet. Fra asylcenterets side vil man også holde skarpere øje med steder som Den Grønne Oase, og på skolen vil der være mulighed for at tale med en SSP-medarbejder.

Mikael Klitgaard håber, at initiativerne vil give borgerne mere ro i sindet.

- Jeg synes ikke, at man skal være bekymret over at gå på gaden i Dronninglund. Jeg vil gerne opfordre folk til at politianmelde det, hvis der sker noget strafbart, i stedet for at skrive om det på nettet, hvor der hurtigt kan blive dramatisk stemning, siger borgmesteren.

Mødes igen om en måned

Formanden for Dronninglund Borgerforening er tilfreds med tirsdagens møde.

quote Det her er ikke løst med et enkelt møde, men nu har vi fået sat hinanden i stævne.

Rikke Ørnberg, leder, Asylcenter Jammerbugt

- Der var en god tone på mødet, siger Allan Danielsen fra borgerforeningen.

Parterne mødes igen om cirka en måned.

- Det her er ikke løst med et enkelt møde, men nu har vi fået sat hinanden i stævne og aftalt et opfølgende møde. Det er rigtig fint at få sat ansigt på hinanden, siger Rikke Ørnberg fra Asylcenter Jammerbugt.

Hun henviser til, at der er Åbent Hus-arrangement på asylcenteret den 27. september, hvor Dronninglund-borgerne har mulighed for at møde beboerne på asylcenteret i trygge rammer.

- Jeg tænker, at det er en fin anledning til at komme og møde brugerne på en anden måde. Brugerne vil rigtig gerne møde borgerne, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland