11:09

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

"De er guld værd for hinanden"

Seks-årige Sander går på skattejagt og bygger huler med sin voksenven, 46-årige Poul. I en ny serie møder vi børn, der har fået en ven for livet - en voksenven.

- Han er meget, meget, meget sød.

Sådan lyder det fra seks-årige Sander Rønnov fra Brønderslev om sin nye voksenven Poul Christensen. Gennem organisationen Børns Voksenvenner har de to været venner siden maj.

- Jeg bor på en gård, hvor der er masser af plads til drengestreger. Jeg kan godt lide at være ude i naturen, og Sander kan også godt lide at være ude, så vi passer godt sammen som venner, fortæller Poul Christensen.

Én gang om ugen besøger Sander 46-årige Poul Christensen på hans gård lidt uden for Brønderslev. Sander ser ikke sin far så tit, og Sanders mor har ikke altid overskud til at lege vilde lege.

- Poul kan give ham det, som jeg ikke altid kan. Lige nu har de gang i at bygge en stor træhytte i skoven. Det betyder meget for mig. Børns Voksenvenner har matchet de to godt. De er guld værd for hinanden, siger Josefine Rønnov.

Foreningen Børns Voksenvenner har igennem 25 år gjort en forskel for børn fra spinkle eller svære familieforhold ved at give dem en voksenven.

I tre afsnit følger TV2 Nord tre venskaber skabt af Børns Voksenvenner.

Ovenfor kan du gense første afsnit, og de kommende to lørdage har du mulighed for at se de næste afsnit klokken 19.30.