01:56

Den lille Cafe Kox i Brønderslev fik i dag fornemt besøg, da social- og børneminister Mai Mercado i dag lagde vejen forbi. Vi var med, da hun blev budt indenfor. Video: Nikolaj Tangaa Thorngaard

Foto: Nikolaj Tangaa Thorngaard

1 af 2

Fint besøg på Café Kox: Anja og de andre tog imod minister

Det socialøkonomiske projekt Café Kox fik fint besøg mandag.

- Jeg har aldrig mødt så fin en person før, siger Anja Weinkouff Thomsen, der er ansat på Café Kox i Brønderslev inden den fine gæst ankommer.

Der er tale om nyudnævnte social- og børneminister Mai Mercado (Kons.) der på sit første besøg som minister ligger vejen forbi den lille café i Brønderslev, der er kendt for god mad og godt socialt arbejde hvor udsatte nordjyder hjælpes ind på arbejdsmarkedet igen eller ud i uddannelse.

Anja og kollegerne brugte hele morgenen på at forberede det fine besøg, og de var heldigvis færdige med forberedelserne i god tid, så den lettere forsinkede minister kunne springe direkte til de mange spørgsmål, der trængte sig på og lære meget mere om caféen og dens arbejde for og med Anja og de andre ansatte.

20 minutter senere var frokosten spist - med stor velbehag skal det nævnes - og ministeren skulle videre. Det var blevet tid til oprydning og status på dagen for Anja Weinkouff Thomsen, og nok var det en fin kvinde, der kom på besøg, men hun var også rar.

- Jeg synes, hun var en meget sød kvinde. Hun var meget åben for at høre hvad vi laver her, og hun synes vores mad er rigtig god, siger Anja Weinkouff Thomsen.