Seneste nyt:

Forsikringsselskaber trækker sager i langdrag

Forsikrings-selskaberne anker nærmest per automatik afgørelser i arbejds-skadesager for at holde erstatnings-summerne tilbage længst muligt. Det mener en nordjysk advokat, som anklager branchen for at spekulere i at trække sagerne i langdrag

Det kan tage årevis at få sin sag gennem systemet, hvis man bliver ramt af en arbejdsskade, men der stopper trængslerne ikke. Forsikringsselskaberne trækker nemlig også erstatningssagerne i langdrag, siger en nordjysk advokat.

Jan Christensen fra Dronninglund har lige fået anerkendt en rygskade. Efter 8 års sagsbehandling har han nu endelig fået tildelt en pension. 

Forsikringsselskaberne anker nærmest per automatik afgørelser i arbejdsskadesager for at holde erstatningssummerne tilbage længst muligt. Det mener en nordjysk advokat, som anklager branchen for at spekulere i at trække sagerne i langdrag.

Dermed burde han også kunne få udbetalt en erstatning fra sit forsikringsselskab, men så let går det ikke. Jan Christensens forsikringsselskab Tryg har nemlig nu i to tilfælde anket afgørelserne, på trods af at  flere speciallægeerklæringer og ekspertudsagn støtter hans sag.

- Jeg synes, det er dårligt, at man bliver behandlet sådan. Det er som om alt, hvad der står i de papirer, behøver de ikke at rette sig efter, siger Jan Christensen.

Ifølge Jan Christensens advokat, Marianne Fruensgaard fra HjulmandKaptain anker forsikringsselskaberne ofte afgørelser i arbejdsskadesager.

- Vi oplever i stigende grad, at afgørelserne bliver påklaget, og det sker fordi det koster penge at udbetale erstatninger. Jo flere sager der bliver påklaget – jo flere sager får forsikringsselskaberne også medhold i, så det er en automatik, der får klagesagerne til at køre alt for længe i systemet, siger advokat Marianne Fruensgaard.

For Jan Christensen betyder forsikringsselskabets anke over afgørelsen i hans sag, at der nu formentlig går det meste af et år, før han kan få afgjort sin erstatningssag. Og han har hårdt brug for pengene.

- Vi har levet på en sten i de 8 år, hvor min arbejdsskadesag er blevet behandlet, og nu er det jo bevist, at jeg har krav på at få udbetalt en erstatning. Jeg har været forsikret, så de skal bare betale og få den sag ud af verden, siger Jan Christensen.

Ankesager