LIGE NU:

Frivillige unge rydder op efter hærværk: - Det gør én trist og arrig

Brønderslev Ungdomsråd er gået ind i arbejdet med at rydde op i Rhododendronparken efter hærværk for at redde lidt af de unges ry i byen.

Siden det for en uge siden blev opdaget, at nogen havde overmalet træværket i Rhododendronparken i Brønderslev med graffiti, har en gruppe unge fra Brønderslev Ungdomsråd frivilligt kastet sig over opgaven med at gøre parken ren igen.

Ikke fordi de har det mindste med hærværket at gøre, men fordi de gerne vil være med til at føre parken tilbage sin pæne stand. 

En af dem er Cecilie Krebs Etheridge, der var hurtig til at gribe acetonen og en spand med vand og gik til kamp mod graffitien.

- Rigtig mange har reageret på det og været kede af, at det kunne ske. Og sådan har vi det også: Det kan ikke passe, at nogen skal svine parken til og ødelægge det for os alle sammen. Det gør én trist og lidt arrig. Det er jo et offentligt område, der er til for os alle. Derfor ville vi prøve at fjerne det, fortæller Cecilie Krebs Etheridge fra Brønderslev Ungdomsråd.

Negativ holdning til unge 

Nordjyllands Politi har sigtet en 19-årig kvinde fra lokalområdet for hærværket. Og Cecilie Krebs Etheridge og resten af Brønderslev Ungdomsråd frygter, at en lille gruppe unges dumme beslutninger skal falde tilbage på alle.

quote Det har allerede givet en meget negativ tone og holdning imod de unge, og det vil vi i Ungdomsrådet gerne prøve at lave om på og vise, at vi vil byen lige så meget godt som alle andre.

Cecilie Krebs Etheridge, Brønderslev Ungdomsråd

- Vi kan være lidt bange for, at alle unge kan få skylden for det her, og det synes vi ikke er særlig fedt. Der kommer jo også unge herned, der bare gerne vil nyde parken ligesom alle andre. 

- Det har allerede givet en meget negativ tone og holdning imod de unge, og det vil vi i Ungdomsrådet gerne prøve at lave om på og vise, at vi vil byen lige så meget godt som alle andre, forklarer Cecilie Krebs Etheridge.

Selv om Brønderslev Ungdomsråd har været godt i gang med at fjerne graffiti på det hvide træværk, er der dog stadig meget arbejde tilbage. Både den hvide bro og en pavillon er blevet overmalet, og tre af ruderne ved den nye scene er blevet smadret.

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

250721 FO Lærke Elisabeth Jakobsen

Lærke måtte lære sin søn, hvad en luder er efter tur på stadion

20190426-182659-2_37Mb

Betjente angrebet under anholdelse

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Til forsiden

Til forsiden