Har du set noget? Fredet rovfugl fanget i hjemmelavet fælde

Foto: Henning Ildal

Foto: Henning Ildal

Foto: Henning Ildal

Foto: Henning Ildal

1 af 4

En musvåge blev lokket i en hjemmelavet fælde i en skov i Brønderslev. Nu efterlyser Dyrenes Beskyttelse vidner, der ved, hvem der har opsat fælden.

Opdatering: Ejeren af fælden har ifølge Danmarks Jægerforbund dokumenteret, at den var beregnet til invasive arter, og at musvågen var en ærgerlig bifangst. Ejeren oplyser desuden, at fælden bliver tilset to gange i døgnet, så bifangst kan sættes fri, som reglerne foreskriver.

 

To fuglekiggere på udflugt i Komponistskoven i Brønderslev fik sig tirsdag noget af en overraskelse.

Her fandt de en fredet musvåge, som sad indespærret i en hjemmelavet fælde. Straks kontaktede de Dyrenes Beskyttelses afdeling i Brønderslev – hvor kredsformand Henning Ildal tog imod opkaldet og hurtigt rykkede ud.

Det er fandeme noget svineri. Det kan man på ingen måde acceptere, for musvågen er jo fredet i hele Danmark, og derfor er det decideret ulovligt at indfange den.

Henning Ildal, kredsformand, Dyrenes Beskyttelse, Brønderslev

- Det er fandeme noget svineri. Det kan man på ingen måde acceptere, for musvågen er jo fredet i hele Danmark, og derfor er det decideret ulovligt at indfange den, siger Henning Ildal.

Kredsformanden har ikke tidligere oplevet, at nogle har forsøgt at indfange den fredede fugl – og derfor kan han kun gætte sig til, hvorfor fælden er blevet sat op.

- Fælden var fyldt med en masse fuglefjer og en fasanhøne, det har fungeret som madding. Så måske har man ville fange en ræv, grævling og en rovfugl, men jeg ved det ikke. Dit bud er lige så godt som mit. Der er overhovedet ingen fornuft i det, i mine øjne, siger kredsformanden.

Det er jo en overtrædelse af dyreværnsloven, så man burde sikre DNA-spor for at få fat i den eller de skyldige.

Henning Ildal, kredsformand, Dyrenes Beskyttelse, Brønderslev

Kredsformand: Svært at sælge fredet rovfugl

Henning Ildal tror ikke på, at personen, der har sat fælden op, har haft til hensigt at indfange den musvåge, der endte som offer for fælden.

- Det er jo svært at sælge en musvågen, fordi den er fredet, vurderer han.

Kredsformanden fra Dyrenes Beskyttelse kontaktede Nordjyllands Politi, inden han lukkede musvågen ud af sit bur – i håbet om at fange den person, der havde sat fælden op.

- Det er jo en overtrædelse af dyreværnsloven, så man burde sikre DNA-spor for at få fat i den eller de skyldige, fortæller Henning Ildal.

Ifølge ham mente vagthavende dog ikke, at det var en opgave var ordensmagten.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter vagtchef Poul Bastberg, at kredsformanden har henvendt sig. På nuværende tidspunkt har han dog ikke yderligere oplysninger i sagen.

Henning Ildal agter nu at indgive en skriftlig anmeldelse af den ulovlige fælde til Nordjyllands Politi i håbet om, at de så vil gøre noget ved sagen.

Musvågen har været fredet overalt i Danmark siden 1967 – ligesom alle andre rovfugle. Musvågen er den mest udbredte rovfugl i Danmark og kan ses overalt – dog oftest tæt på skovområder.

Her slipper Henning Ildal musvågen fri:

00:21 Luk video

Forsiden lige nu