LIGE NU:

Hjallerup Marked reagerer på kritik af hesteforhold

Efter heftig kritik af forholdene for hestene på Hjallerup Marked, tager markedsudvalget til genmæle.

Kritikken har haglet ned over Hjallerup Marked de sidste dage. Baggrunden er, at der florerer billeder af fulde mænd på ryggen af en nyindkøbt shetlandspony og tomme vandtrug på det sociale medie Facebook. 

Et billede af to voksne mænd, hvor den ene ser ud til at ride på en pony, går igen blandt brugernes kritik, og mange raser over billedet.

- Det er utilstedeligt. De skulle have skæld ud. Vi har ikke observeret episoden, så havde vi skredet ind. Vi håber, at det er et enkeltstående tilfælde, og vi tager stærkt afstand fra det, sagde Lars Nielsen fra Hjallerup Markeds PR-udvalg i går til TV2 Nord. 

Det svar har markedsudvalget, som står bag Hjallerup Marked, i dag fulgt op med en uddybelse. 

- Hjallerup Marked er et hestemarked. Hesten er sjælen i vores marked, hvorfor vi hvert år gør et stort arbejde for at forbedre forholdene på hestepladsen. Hjallerup Marked har et formaliseret samarbejde med de veterinærer myndigheder, herunder tilknyttet en officiel dyrlæge, der befinder sig på markedspladsen 24 timer i døgnet fra hestene ankommer, og til den sidste er rejst, skriver markedsudvalget i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- På samme vis samarbejder vi med Hestenes Værn og Dyrenes Værn, der begge er repræsenteret på pladsen alle markedsdage. Alle parter er med i planlægningen op til markedet og efter evalueringen af Hjallerup Marked hvert år.
Vi må understrege, at INGEN af de officielle myndigheder har bemærket noget, der ikke har været til hestenes bedste under dette årets Hjallerup Marked.

- Konkret florerer et billede af to fulde mænd og en shetlandspony. Det billede og den episode tager Hjallerup Marked DEN DYBESTE AFSTAND FRA. Vi foragter den slags optrænende og kan garantere at havde vi oplevet episoden, havde vi naturligvis reageret og inddraget politi og myndigheder, ligesom vi gør med alle andre overtrædelser på Hjallerup Marked, uddyber talsmand Lars K. Nielsen. 

- Evalueringen af weekendens Hjallerup Marked er allerede i gang hos markedsudvalg og frivillige ledere. Her konstaterer vi, at der er kommet flere konstruktive forslag og ideer, som vi behandler frem mod næste års marked. I den planlægningsproces vil vi ligeledes inddrage dyrlæge og dyreværnsorganisationer, så hestene og øvrige dyr, stadig kan det have det godt og trygt på Hjallerup Marked, slutter meddelelsen. 

 

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

Nordjyllands beredskab brand 112 genrebillede

Tændt opvaskemaskine startede brand i villa

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

Til forsiden

Til forsiden