Foto: Thomas Gaardsmand

Hjerteforeningen udlover hjertestartere

Hjerteforeningen har lanceret et helt nyt initiativ i forbindelse med årets landsindsamling til foreningen. Et initiativ, de er glade for i Brønderslev.

Til årets landsindsamling for Hjerteforeningen har man mulighed for at få sin helt egen hjertestarter.

Alle, der samler en gruppe på 30 indsamlere får nemlig en hjertestarter med udendørs skab til en værdi af 20.000 kroner. 

Læs også Hjertestart for skolebørn

I Brønderslev er et lokalt bestyrelsesmedlem godt i gang med at samle et hold for at skaffe en længe savnet hjertestarter til den boligforening, han bor i.

- Vi har langt til den nærmeste hjertestarter, og det vil vi meget gerne have lavet om på, siger Hans Voldgaard.

Han er selv med i Hjerteforeningen i Brønderslev, og har været med til at skaffe mange hjertestartere til byen, men der hvor han selv bor, i boligforeningen Vestgården i Brønderslev, er der næsten en kilometer til nærmeste hjertestarter.

- Der er over ti, der har meldt sig til. Vi skal op og have 30, siger Hans Voldgaard.

Ved det nye sundhedshus i Brønderslev hænger der en hjertestarter udenfor, og det glæder formanden for lokalforeningen. Ifølge hende er der brug for den.

- I det område jeg bor i, var der brug for en hjertestarter for nylig, men det var desværre for sent, så jeg synes, foreningens nye initiativ er en rigtig god idé, siger Anni Jensen.

Selvom der bliver lokket med kostbarere hjertestarter, kniber det med indsamlere til den 22. april i hele Nordjylland. 

01:47

Hvis du kan skaffe 30 indsamler til den store landsindsamling den 22 April for Hjerteforeningen den 22 April så kan din gruppe få sat en hjertestarter op til en værdi på 20.000 kr helt gratis. Hjerforeningen lancere det udsædvanlige initiativ i hele Danmakr forud for den store landsindsamling, og håber dermed man kan få flere til at melde sig.

Luk video