Hotdog-stafet i stedet for roséløb: - Vi kan godt nøjes med at spise pølser

01:57

Video: Christian Henriksen

Den første udgave af Royal Hotdog Walk fandt lørdag sted i Brønderslev. Hotdog-stafetten er byens svar på Roséløbet i Skagen.

Et motionsløb af den mere særprægede slags fandt lørdag sted i Brønderslev. Faktisk var der slet ikke tale om et løb. Deltagerne i stafetten Royal Hotdog Walk måtte nemlig kun gå rundt på den 210 meter lange rute ved Banegårdspladsen i Brønderslev.

- Den første og vigtigste regel er, at det er strengt forbudt at løbe, siger Rasmus Lange fra Pølseboden i Brønderslev, som har opfundet Royal Hotdog Walk.

Konceptet er ganske enkelt. Deltagerne stiller op som tremandshold og skal tilbagelægge tre runder hver. Efter hver runde skal der spises en hotdog.

- Det går ud på, at folk skal gå, spise hotdogs og hygge sig. Det vigtigste er at hygge sig, siger Rasmus Lange.

Jeg så noget fra Roséløbet i Skagen, og så tænkte jeg, at så fine er vi ikke i Brønderslev, så vi kan godt nøjes med at spise pølser i stedet for at rende rundt og drikke rosé.

Rasmus Lange, indehaver, Pølseboden

Iført passende påklædning i form af en hotdogdragt begiver Steven Steinicke fra Brønderslev sig ud på sin første omgang. Han har tidligere snøret løbeskoene til motionsløb som Royal Run og DHL-stafetten, men lørdag foregik det i gåtempo.

- Den skæve vinkel er jo det, der gør det interessant. I forhold til at du ikke må løbe, og at du skal spise hotdogs, siger han.

Hotdogs i stedet for rosévin

Ideen til Royal Hotdog Walk er opstået i kølvandet på Royal Run og Hellerup-ugens svar på et motionsløb i Skagen.

Læs også Skål: Rosé i stride strømme

- Jeg så noget fra Roséløbet i Skagen, og så tænkte jeg, at så fine er vi ikke i Brønderslev, så vi kan godt nøjes med at spise pølser i stedet for at rende rundt og drikke rosé, siger Rasmus Lange.

Det er nok ikke alle sundhedseksperter, der vil betegne Royal Hotdog Walk som et motionsløb. Rasmus Lange er dog ikke i tvivl.

- Hvis man spiser hotdogs hver dag, så lider man af fysisk sundhed, så længe at hotdoggen er lavet med kærlighed, siger han.

Kan blive gentaget

Efter omkring en halv times hårdt arbejde er hotdogholdet ved at være igennem stafetten. Og selvom det bliver til en placering i den tunge ende af feltet, så er tilfredsheden til at spore.

- Vi lagde hurtigt og hårdt ud, og så havde vi en rigtig god slutspurt. Det var en succes. Vi er glade for, at det er slut, siger Steven Steinicke.

Pølseboden regner med at lave en gentagelse af Royal Hotdog Walk i efteråret.

- Nu har vi testet det, og det virker, siger Rasmus Lange.

Forsiden lige nu