LIGE NU:

Hundelufter fandt jagtgevær: Politiet vil gerne i kontakt med ejeren

Søndag fandt en forbipasserende et jagtgevær på en mark ved Brønderslev.

Hos Nordjyllands Politi i Frederikshavn undrer politiassistent Åge Pedersen sig, efter et jagtgevær søndag blev indleveret på lokalpolitistationen.

- Jeg synes da, det er mærkeligt, hvis man er jæger og kommer hjem uden sit jagtgevær, at man så ikke retter henvendelse til myndighederne, siger Åge Pedersen.

Jagtgeværet blev fundet søndag på Hvilshøj Mark i nærheden af en å.

- Det ser ud som om, at der har været jagt dernede om lørdagen. Så det er formentligt en jæger, der har glemt det, men der er ikke nogen, der har henvendt sig, siger politiassistenten.

quote Jeg synes da, det er mærkeligt, hvis man er jæger og kommer hjem uden sit jagtgevær, at man så ikke retter henvendelse til myndighederne

Åge Pedersen, Nordjyllands Politi

Et jagtgevær skal opbevares i et jagtskab, når det ikke bliver brudt til jagt, fortæller Åge Pedersen. Derfor kan han ikke forstå, at ejermanden ikke har opdaget, at geværet mangler.

Det er et såkaldt ”over and under” jagtgevær, hvor løbene ligger under og over hinanden. Mere indgående vil Åge Pedersen ikke beskrive våbenet.

Man kan kontakte politiet i Frederikshavn, hvis man er jagtgeværets ejer.

- Hvis der ikke er nogen, der henvender sig, så saver vi det i stykker. Hvad skal vi ellers gøre ved det, lyder det fra Åge Pedersen.

Det er ikke til at sige, hvor gammelt geværet er, men jagtgevær, som er solgt før år 2000 skal ikke indregistreres, og derfor kan ejermanden ikke findes.