LIGE NU:

I aktion: Hjælp til udvist klassekammerat

Elever på Dronninglund Gymnasium starter indsamling til udvist klassekammerat, irakiske Taza Haj.

Elever på Dronninglund Gymnasium gik endnu engang til kamp for en udvist kammerat. Eleverne brugte formiddagen på at tale flygtningepolitik og starte en indsamling, så en familie på Udrejsecentercenter Sjælsmark kan få en hjælpende nordjysk hånd.

- Jeg synes, det er megafedt. Jeg havde faktisk overhovedet ikke regnet med, at der ville komme så mange elever, fortæller en af initiativtagerne Esther-Palma Mortensen til TV2 Nord.

Eleverne så en dokumentar om børnene på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor en af deres tidligere gymnasiekammerater, irakiske Taza Haj, nu har opholdt sig i næsten et år sammen med sin familie.

- Vi har taget det her initiativ, fordi vi tror på, at vi kan gøre en forskel for Taza og hans familie. Så simpelt er det, og så vil vi gerne have involveret alle eleverne, siger Esther Palma Mortensen.

Rektor på Dronninglund Gymnasium, Lars Jørgensen, hylder elevernes initiativ, og han stiller gladeligt lokaler til rådighed.

quote Jeg håber på, at vi kan få samlet nok ind, til at de føler, at vi har gjort en forskel for dem, at de føler en forandring

Esther-Palma Mortensen, initiativtager, Dronninglund Gymnasium

- Det, synes jeg faktisk, er et rigtig flot initiativ, og jeg synes også engagementet her fra eleverne, det siger det hele, påpeger rektor Lars Jørgensen.

Taza udvist

Det var tredje gang inden for et år, at eleverne på Dronninglund Gymnasium gik på barrikaderne for Taza Haj, der indtil midten af november sidste år gik i 2.B på gymnasiet.

Første gang var 14. november sidste år, da Taza Haj og familien blev flyttet fra Dronninglund til Udrejsecenter Sjælsmark, efter de var blevet udvist fra Danmark til Irak.

Anden gang var 30. november 2018, hvor eleverne demonstrerede uden for Christiansborg. I dag startede eleverne så en indsamling, der skal gå til Taza Hajs familie. Hans tidligere klassekammerater håber det bedste.

- Jeg snapper faktisk en del med ham, og det er meget sådan, at man kan se, at hans øjne de er helt blanke, og så kan man bare se, at han har det dårligt, hvor han er. Det gør bare, at man ikke har lyst til at spørge ind til, hvordan det så går derovre, forklarer Taza Hajs tidligere klassekammerat Mathilde Zahl.

I dag hedder klassen 3.B, og de savner der udvisningsramte ven fra Irak.

quote Jeg snapper faktisk en del med ham, og det er meget sådan, at man kan se, at hans øjne de er helt blanke, og så kan man bare se, at han har det dårligt, hvor han er

Mathilde Zahl, tidligere klassekammerat, Dronninglund Gymnasium

- Jeg synes, det er fedt, der bliver taget noget initiativ, så vi kan prøve at give vores gamle klassekammerat nogle bedre forhold og gøre hele situationen måske bare lige det bedre, siger Signe Bæk Møller.

Bruger Facebook

Gymnasieeleverne bruger Facebook til indsamlingen. De fortsætter kampagnen to uger endnu.

- Jeg håber på, at vi kan få samlet nok ind, til at de føler, at vi har gjort en forskel for dem, at de føler en forandring, siger initiativtager Esther-Palma Mortensen.

Taza Haj går lige nu i 3.G på Allerød Gymnasium. Han har været i Danmark i cirka otte et halvt år sammen med sin familie.

Familien nægter at rejse tilbage til Irak, fordi de frygter for deres liv. Irak nægter at tage familien tilbage, fordi landet ikke vil have flygtninge hjem, der ikke selv ønsker det. Derfor har den danske stat placeret familien på udrejsecenter Sjælsmark.

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

smuk_morgen_dronefoto_02.jpg

Meget sol og op til 11 grader på vinterens sidste dag

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

Til forsiden

Til forsiden