00:57

Foto: Joakim Brader

1 af 2

Kapel bliver til psykiatrihistorisk museum

Det gamle kapel ved Brønderslev Psykiatriske Sygehus har nu fået et nyt formål. I dag åbnede et nyt psykiatrihistorisk museum i bygningerne.

Et nyt museum, der mandag åbnede dørene, skal give de besøgende viden om udviklingen i psykiatrien helt fra oldtiden og frem til i dag. Det nye museum ligger i det gamle kapel ved Brønderslev Psykiatriske Sygehus. På museet kan du se flere af de redskaber, der er blevet brugt i psykiatrien gennem tiderne.

- Der er jo rigtig mange ting at se, og det er jo svært at vælge noget ud, for vi synes jo, at det alt sammen er død-interessant, siger Jørn Skyttehus, der er en af bagmændene bag det nye museum.

Det nye museum skal drives af en gruppe på 15 frivillige, der alle tidligere har arbejdet i psykiatrien i Nordjylland. Jørn Skyttehus har tidligere været uddannelse og udviklingschef i psykiatrien i det daværende Nordjyllands amt. Han håber, at alle aldre vil komme forbi og få ny viden.

- Vi håber, de besøgende går herfra med en fornemmelse af, hvordan de sindssyge har haft det gennem tiden. Der er selvfølgelige problemer med psykiatrien i dag, men set i forhold til hvordan de sindssyge levede dengang, så kan det slet ikke sammenlignes, siger Jørn Skyttehus.

Museet holder fremover åbent den første tirsdag i hver måned og den tredje lørdag.