Der bliver luftet grundigt ud på Klokkerholm Skole for at komme af med kraftige lugte. Foto: Lisbet Christensen

Der bliver luftet grundigt ud på Klokkerholm Skole for at komme af med kraftige lugte. Foto: Lisbet Christensen

1 af 2

Klokkerholm Skole fortsat lukket: Vil have garanti for, at det ikke er farligt

Lærere og elever kan stadig ikke bruge Klokkerholm Skole. Skolelederen åbner ikke skolen igen, før embedslægen forsikrer, at det ikke er farligt at være på skolen.

Skoleleder Helle Faber har fået en travl begyndelse på ugen. Mandag sidder hun i sit midlertidige kontor på Hjallerup Skole og skriver en lang række indberetninger om lærere, som har haft hovedpine, kvalme, træthed og opkastninger.

- Der er mindst tyve, der har symptomer, både på skolen og efter at de er kommet hjem, fortæller Helle Faber, som er skoleleder på Klokkerholm Skole.

Hun måtte i sidste uge sende elever og lærere hjem på grund af kraftige lugtgener på Klokkerholm Skole. Det begyndte om morgenen mandag 4. september, hvor personalet bemærkede en kraftig lugt, som skolelederen beskriver som gas- eller svovlagtig. Brønderslev Kommune blev straks orienteret om lugtgenerne.

I løbet af dagen begyndte flere lærere at klage over hovedpine og kvalme, og ifølge Helle Faber har en del elever også været ramt af hovedpine, kvalme og træthed og flere har været ved lægen.

Tirsdag blev elever og lærere sendt hjem, men allerede onsdag var de tilbage på skolen.

- Jeg har mødt ind klokken 5 sammen med vores pedel for at lufte hele skolen ud. Det virkede til, at lugten var aftagende, men der gik kun en time efter at eleverne var mødt, så var det ige så slemt igen, og jeg valgte at sende dem hjem og lukke skolen. Jeg bad kommunen om en bekræftelse på, at det ikke var farligt at opholde sig på skolen. Det kunne jeg ikke få, og derfor var jeg nødt til at sende alle hjem, fortæller Helle Faber.

Læs også 290 elever sendt hjem: Stank fra kloak lukker skole

Lige nu venter Brønderslev Kommune på at få svar på luft- og vandprøver fra skolen. Det er sendt ind som en hastesag, og kommunen håber at få svar allerede mandag eftermiddag.

Brønderslev Kommune lufter i dag ud ved skolen, kloakkerne bliver gennemluftet, og der er sat sug på kloakkerne rundt om skolen for at tage lugt og dampe.

Indtil videre må eleverne således undervises andre steder.

0.-3. klasserne undervises i skolens SFO. Det er i en anden bygning, som ikke deler kloaksystem med selve skolen, og derfor er der sikkert at være.

4. og 5. klasserne har undervisning i fodboldklubben i Klokkerholms klubhus, og 6. klasserne er i et beboerhus i Klokkerholm.

7.-9. klasserne skal ud på en lidt længere tur for at komme i skole i disse dage. De har nemlig undervisning i Hjalleruphallen, hvor de hver morgen køres til i bus fra Klokkerholm.

- Det er lidt bøvlet, at elevernes skal fordeles så mange steder hen, men jeg åbner ikke skolen igen, før embedslægen kan give en garanti for, at det ikke er farligt at opholde sig der, siger Helle Faber, som altså selv er udstationeret på Hjallerup Skole, mens hendes egen skole er lukket.

Læs også Klokkerholm Skole er fortsat lukket