Foto: Christian Henriksen

Kongehusets dekoratør pynter Voergaard Slot op til jul

Den kendte blomsterdekoratør Bjarne Als er i gang med at pynte Voergaard Slot op til de kommende weekenders julemarked.

Julen er ved at melde sin ankomst på Voergaard Slot. De næste to weekender er der julemarked på slottet. Sidste år besøgte over 11.000 gæster julemarkedet, og i år forventer arrangørerne at endnu flere finder vej til slottet, hvor en storslået julepyntning er i gang.

Det er den kendte blomsterdekoratør Bjarne Als, der står for oppyntningen. Han sørger for, at det historiske slot bliver pyntet i temaet "Sneprinsessens bryllup".

- Vi er jo ikke vant til at arbejde med kjoler, så det er en udfordring at få ginen til at stå rigtigt. Hun kommer til at stå på et isplateau og der kommer sne rundt omkring og et juletræ med sne på. Det bliver romantisk, vinteragtigt og sindssygt smukt, siger Bjarne Als, som er blomsterdekoratør ved Bering House of Flowers.

Bjarne Als er erfaren ud i kunsten at pynte op til jul. Han står blandt andet for at pynte op til arrangementer i kongehuset. Pyntningen af Voergaard begyndte onsdag aften, men Bjarne Als har længe lagt planer for juleudsmykningen.

- Julen betyder næsten alt for mig. Jeg er et totalt julebarn. Og i forbindelse med forretningen tænker jeg jo faktisk på jul hele året, siger han.

Læs også Nordjylland: Julemarkeder skal terrorsikres

Bjarne Als stod også for at pynte Voergaard Slot til julemarkedet sidste år, hvor temaet var en traditionel Peters jul. Besøget på slottet gav blomsterdekoratøren inspiration til årets tema.

- Er det ikke alles drøm at blive gift på et slot? Så tænkte jeg: "Det skal da være et slotsbryllup," fortæller Bjarne Als, som regner med, at udsmykningen af Voergaard Slot er færdig, når julemarkedet åbner fredag.

- Vi er langt, synes jeg, men der er mange timer endnu, og når klokken er 11 i morgen tidlig, så skal vi være klar, så vi må bare tage de lyse morgentimer til hjælp, siger han.