Foto: Ib William Christensen

Landbruget jagter akademikere

Udviklingen, hvor gårdene bliver store fødevareproducenter, stiller større krav til fagkonsulenter og rådgivere.

Landbruget er på jagt efter akademikere, der kan hjælpe fremtidens landmænd med de stadig stigende krav til blandt andet jura, miljø, økonomi og krisestyring. Men det kan være svært at lokke de unge universitetsstuderende over i landbruget.

- De kunder, vi betjener, de forrenter sig voldsomt i de her år. Der kommer en større kompleksitet og en større virksomhed ude ved landbrugene, og det stiller øgede krav til den faglighed og den rådgivning, som vi giver. Så vi skal kunne rådgive virksomhedsledere på et højere niveau, end vi har gjort tidligere, siger Andreas Brandt, der er vicedirektør i LandboNord.

Læs også LandboNord vil dække Nordjylland med vilde blomster

Derfor havde LandboNord i dag inviteret konsulentaspiranter fra Aalborg Universitet til en såkaldt ’case competition’ - en rollespilskonkurrence, hvor de studerede får mulighed for at vise deres evner.

- Vi bruger dem i et rekrutteringsperspektiv. Det giver os en rigtig god mulighed for at se, om de finde ud af deres faglighed, har de styr på deres teoretiske værktøjer, men kan de også bruge dem i virkeligheden, siger Sanne Rasch Andersen, der er kampagneleder ved We Grow Business.

Det er Landbo Nord, der leverer statisterne. Blandt statisterne er Alex Brøndum Kristiansen, der spiller driftsleder, og som for et år siden selv sad på den anden side som studerende.

Efter sidste års arrangement endte Alex Brøndum Kristiansen og to andre med at få studiejobs hos LandboNord.

- Jeg havde måske haft en lidt stereotyp forståelse for, hvad landbruget er, men har fået en helt anden oplevelse af, hvad det er, der gør sig gældende, og det gav mig da også blod på tanden til at sende den ansøgning, siger Alex Brøndum Kristiansen.

Læs også Landmænd er klar til at dyrke hamp på de nordjyske marker