Foto: Torben Lykke Larsen (Arkiv)

Mor og spædbarn efterlyses: Kan være på vej mod Holbæk

En 30-årig mor og hendes nyfødte søn efterlyses af Nordjyllands Politi og Brønderslev Kommune. Kommunen vurderer at drengens sundhed og udvikling er truet, hvis han forbliver hos sin mor.

Artiklen er opdateret 6. juli 2014. Billedet af den efterlyste kvinde er fjernet og hendes navn er ligeledes fjernet fra teksten. Det sker fordi kvinden den 5. juli om aftenen meldte sig til lokalpolitiet i Frederikshavn.

På anmodning fra Brønderslev Kommune efterlyser Nordjyllands Politi onsdag aften en 30-årig kvinde og hendes unavngivne søn, der blev født 4. juni.

Den nybagte mor og den lille dreng efterlyses fordi Brønderslev Kommune har truffet en såkaldt formandsbeslutning efter servicelovens paragraf 75 og 58, der siger at barnets sundhed og udvikling er truet, hvis det fortsat opholder sig i hjemmet. Brønderslev Kommune ser det altså nødvendigt at finde den lille dreng, så han kan anbringes uden for hjemmet.

Det vurderes at der ellers "er åbenbar risiko for at hans sundhed og udvikling vil lide alvorlig skade", som det skrives i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

Kvinden er forsvundet med barnet og søger muligvis mod sjælland hvor hun har familie og venner. Vagtchef ved Nordjyllands Politi Mogens Hougesen fortæller dog, at dette kun er en formodning. Man er ikke vidende om, hvor den 30-årige og barnet er taget hen.