05:16

Robotter skaber flere job og sørger for at produktionen bliver i Danmark i stedet for udlandet. Det oplever de her hos metalvirksomheden Hosta i Hjallerup.

Robotter skaber job og holder på arbejdspladser

Hos Hosta Industries i Hjallerup arbejder robotter og medarbejdere hånd i hånd. Det letter arbejdet, gør produktionen mere effektiv og skaber flere job

Omkring 80 menneskelige medarbejdere og fem robotter arbejder på fabrikken hos Hosta Industries i Hjallerup.

- Hvis ikke vi har robotterne, så var arbejdspladserne her heller ikke, fortæller salgsdirektør Søren Mosevang.

Hosta Industries er underleverandører inden for metalindustrien og her har de fem robotter bidraget til, at produktionen er blevet mere effektiv og de kan producere mere.

- Hver gang vi er blevet mere konkurrencedygtige, så kan vi sælge vores produkter rundt omkring i hele Europa. Og flere produkter betyder flere medarbejdere, siger Søren Mosevang.

Samtidig betyder det, at omkostningerne bliver holdt nede, så arbejdspladserne ikke ryger til udlandet.

- Vi skal have robotter, der skal kunne betjenes af faglærte og ufaglærte medarbejdere. Og det kan godt være en udfordring, men det er noget, vi skal løse, siger Søren Mosevang.

Allan Kjær Nielsen er operatør hos Hosta Industries. Her har han været i 15 år.

- Det er altid sjovt med en ny maskine. Der sker en stor udvikling, det er den vej, det går og det skal det også. Vi skal blive bedre og bedre, siger Allan Kjær Nielsen.