Foto: Per Frank Paulsen

Spøgelsesbilist standset af civile der blokerede motorvejen

En 27-årig mand blev sent lørdag aften standset og tilbageholdt af civile. De spærrede motorvej E39 og stoppede dermed den alkoholpåvirkede mands karriere som spøgelsesbilist.

Nordjyllands Politi uddeler søndag rosende ord til en gruppe civile borgere, der lørdag aften var direkte årsag til at en spøgelsesbilist blev standset.

Spøgelsesbilisten - en 27-årig mand - kom til at starte med i politiets søgelys fordi en boger havde observeret ham køre meget slingrende på E39. Manden kørte på motorvejen ved Brønderslev Syd i sydlig retning - og i de korrekte vejbaner, men påkaldte sig med sin slingrende kørsel opmærksomhed fra en anden bilist, der fulgte efter ham og kontaktede Nordjyllands Politi.

- På et tidspunkt stopper han bilen, stiger ud og dingler lidt rundt, forklarer vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg, der gør det klart at manden var meget påvirket af spiritus.

Laver u-vending og bliver spøgelsesbilist

Bilisten, der er fulgt efter den påvirkede bilist, forsøger at standse ham, men mislykkedes. I stedet stiger den 27-årige ind i sin bil igen, laver en u-vending og kører pludselig mod færdselsretningen.

Da den 27-årige vender snuden mod nord - som spøgelsesbilist - er han nået helt ned omkring Vestbjerg. Og faktisk når han at køre helt tilbage til Brønderslev Syd inden han bliver standset.

- Der er flere, der ringer ind til os og fortæller at der er en spøgelsesbilist på motorvejen, og det er vi glade for. Men vi er ekstra glade for de tre bilister, der ser ham på motorvejen og beslutter at afspærre vejen for ham, fortæller Poul Badsberg.

Bilisterne sætter resolut deres biler på tværs af motorvejssporene og umuliggør derved at den 27-årige kan køre videre. Simpelt, men meget effektivt.

Tilbageholder bilist til politiet når frem

Det lykkes for de tre bilister at stoppe spøgelsesbilisten og efterfølgende får de ham hevet ud af sin bil og tilbageholdt ham til politiet nåede frem til stedet.

De kunne så anholde manden og tage ham med til detentionen hvor han søndag morgen sover sin - massive - brandert ud. Når han er frisk igen skal han afhøres, og så bliver han, ifølge vagtchefen, formentlig løsladt.

Han slipper dog ikke for sigtelser for spritkørsel, kørsel imod færdselsretningen og for at forvolde fare for andre.