LIGE NU:

Taza skal udvises af Danmark: Nu kæmper gymnasievennerne for ham

Onsdag har Taza Hajs klassekammerater på Dronninglund Gymnasium arrangeret en demonstration - fordi deres ven skal udvises og sendes til Irak.

- Taza er social og udadvendt, taler flydende dansk og er fagligt dygtig. (…) Han er en god kammerat, der hjalp med at tjene penge til klassens studietur – også selv om han ikke havde mulighed for at deltage uden et dansk pas.

Så rosende skriver gymnasievennerne i 2.B på Dronninglund Gymnasium om deres klassekammerat Taza Haj, der står til at blive flyttet til et andet asylcenter - Udrejsecenter Sjælsmark - og herefter udvist til Irak.

quote Jeg ved, der er familier, som vil give ham logi og mad, så han ikke ligger nogen til last.

Bjarne Laustsen, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet

Ordene stammer fra det læserbrev, som hele klassen gik sammen om at skrive, og som blev trykt i både Information og Nordjyske mandag. Heri skriver klassen også:

- Taza bliver ikke blot revet væk fra gode venner, men også en halvfærdig ungdomsuddannelse, der nu går til spilde.

Derfor har klassekammeraterne onsdag arrangeret en demonstration – på dagen, hvor Taza Haj står til at skulle flytte til et andet asylcenter. Første stop på hans rejse til at blive sendt hjem.

Folketingspolitiker: Han ligger ikke nogen til last

Den unge Taza Hajs kamp for at få lov at blive i Nordjylland sammen med sine venner, har også givet genlyd på Christiansborg.

quote Han er en god kammerat, der hjalp med at tjene penge til klassens studietur – også selv om han ikke havde mulighed for at deltage uden et dansk pas.

Bjarne Laustsen, Folketingspolitiker, Socialdemokratiet

Den nordjyske Folketingspolitiker Bjarne Laustsen (S), der i august kæmpede for at forhindre udvisningen af 13-årige Aphinya Pechmuang fra Thailand, går nu også ind i sagen.

Elever på Dronninglund Gymnasium demonstrerer mod udvisningen af deres klassekammerat Taza Haj.
Elever på Dronninglund Gymnasium demonstrerer mod udvisningen af deres klassekammerat Taza Haj.
Foto: Jesper Christensen

Han har skrevet et brev til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og undervisningsminister Merete Riisager, hvori han beder om at få set på sagen igen. Bjarne Laustsen skriver blandt andet:

- Lovgivningen er, som den er, og jeg formoder, at der ikke er begået fejl. Men jeg tænker på, om der er mulighed for, at han kan blive her i Nordjylland og fortsætte sin skolegang på Dronninglund Gymnasium. Jeg ved, der er familier, som vil give ham logi og mad, så han ikke ligger nogen til last. Og det er vel langt bedre, at han lærer noget på Dronninglund Gymnasium frem for at sidde i udrejsecenteret til ingen verdens nytte, når familien ikke kan sendes hjem. 

I sit brev til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og undervisningsminister Merete Riisager fortsætter han:

- Jeg tænker udelukkende på noget praktisk i den her forbindelse, og jeg ved gymnasiet vil give ham deres bedste anbefaling for fortsat at kunne blive på skolen, selv om familien bliver flyttet til Sjælland. For mig at se er det da langt bedre, at han bliver på Dronninglund Gymnasium og gør sin uddannelse færdig om halvandet år, så han er i et godt og trygt læringsmiljø frem for, at han bliver udsat for de negative påvirkninger, der uundgåeligt er i et udrejsecenter. 

Læs hele læserbrevet fra 2.B her:

Hørby efterskole

Coronasmitte sender alle elever hjem fra efterskole en uge inden afslutning

Søren P (4)

Mors-Thy-legende stopper karrieren

20200520-180228-4-1920x1155we

Efter redningsaktion: Sådan undgår du farlige situationer på vandet

Busrazzia

play Stor busrazzia: 10 busser er kørt direkte på værksted

Hørby efterskole

Coronasmitte sender alle elever hjem fra efterskole en uge inden afslutning

Søren P (4)

Mors-Thy-legende stopper karrieren

Til forsiden

Til forsiden