Foto: Per Frank Paulsen

Ubeboet gård i brand: Overetagen overtændt

12 brandmænd er torsdag aften kommet på arbejde med at slukke en brand på en ubeboet landejendom nær Asaa.

Nordjyllands Beredskab blev torsdag aften kort før klokken 22 kaldt ud til en brand på en landejendom på Kibsgaardmosevej nær mellem Asaa og Dronninglund.

- Der er ild i stuehuset, da vi kommer herud og overetagen er overtændt. Vi har fået skåret taget og på den måde begrænset branden, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Klaus Andersen.

Der er tale om en ubeboet ejendom, så hverken dyr eller mennesker har været i fare i forbindelse med branden, der torsdag aften ved 23-tiden beskæftiger 12 brandmænd fra Falck-stationen i Dronninglund.

- Vi er herude med en sprøjte, en lift og en tankvogn og det skal vi nok være i omkring tre timer endnu, fortalte indsatslederen som TV2 Nord talte med omkring klokken 22.30.

Branden er opstået i et rum i stueetagen, som også har fået brandskader. Herefter har den udviklet sig opad, og det er altså førstesalen, der virkelig har været i brand.

Indsatslederen kan ikke sige noget om, hvad der kan have forårsaget branden i den ubeboede ejendom, men en mulighed er, at branden er opstået i en el-installation.