LIGE NU:

Verdenskendt dirigent underviste for fuld musik

Den verdenskendte dirigent Bruno Campo underviser i denne weekend 100 nordjyske unge.

Det er ikke nogen hr. Hvem-som-helst, der i denne weekend underviser 100 unge musikere fra hele Nordjylland. Det er nemlig den verdenskendte dirigent Bruno Campo, der har dirigiret symfonier over det meste af verden.

De 100 musikskoleelever, der spiller på alt fra violin til trompet, fik lørdag god - og for de unge talenter hård - undervisning af den verdenskendte dirigent. Og de kunne lide det.

- Det føles helt fantastisk og det er virkelig inspirerende. Hans passion smitter v irkelig af på os allesammen, lyder det blandt andet fra Merethe Lund fra Brovst, der spiller violin.

- Det er udfordrende på en anden måde - for mig specielt. Jeg synes, det er rigtig godt, supplerer Mathias Hansen, der spiller trompet.

Lundbye, Beethoven og andre store komponister var en del af repetoiret, da der blev undervist og øvet lørdag, og det hele skal kulminere søndag klokken 14, når de unge skal give koncert. Naturligvis under Bruno Campo, der har en klar mission, når han underviser unge.

- Det jeg tænker mest på, når jeg arbejde med børneorkestre er at vække børnene. Ikke bare musikalsk, men også i livet.

- Jeg håber, at det de tager med sig, er en større opfattelse af livet med flere farver og flere oplevelser, så de bedre kan klare sig og de lærer at leve et rigere liv med bedre oplevelser, siger Bruno Campo.