Foto: Joakim Brader

Foto: Joakim Brader

Foto: Joakim Brader

Foto: Joakim Brader

Foto: Joakim Brader

1 af 5

Farlige busser på Dana Cup: Chauffører har længe været utrygge

Politirazzia ved Dana Cup i Hjørring har ført til fire klippede nummerplader og 21 indkaldelser til syn. Et busselskab er særlig slemt.

Fire busser holder på stribe i Hjørring. Alle har mistet nummerpladerne. De får ikke lov at køre videre, efter politiets tungvognsafdeling har tjekket dem.

Busserne er blevet brugt til at transportere deltagerne ved Danmarks største fodboldstævne, Dana Cup i Hjørring. Her er i alt er 45 busser blevet testet ved en politirazzia. Fire af dem fik klippet nummerpladerne på stedet, mens 21 blev indkaldt til syn. Mange af busserne fungerer til daglig som skolebusser.

Det er busselskabet Hjørring Citybus, der ejer langt de fleste af busserne, som har været under politiets lup.

At det netop er busser fra Hjørring Citybus, er ingen overraskelse ved 3F Skagerak, hvor flere af selskabets chauffører er medlemmer.

Allerede i januar blev 3F gjort opmærksomme på, at busserne ikke var forsvarlige at køre i.

- Vi har sloges med busselskabet længe. Vores medlemmer er utrygge ved at køre i busserne. De er ikke i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand, og det bekymrer dem, siger Frank Tronborg, der er formand for 3F Skagerak.

Hans opfattelse er, at buschaufførerne har fået besked på at køre videre, når de har påpeget problemerne overfor deres arbejdsgiver.

Busselskabet Hjørring Citybus A/S har ikke lyst til at udtale sig til TV2 Nord.

02:18

Fire nummerplader klippet ved Dana Cup. Busserne tilhører samme selskab.

Luk video

  Foto: Joakim Brader

  Foto: Joakim Brader