LIGE NU:

NT kræver skolebusser nysynet inden skolestart

Vognmænd med busser, der fik anmærkninger ved politiets store kontroller i sidste uge, skal nysyne alle de busser, der skal køre skolebuskørsel fra næste uge.

De chokerende resultater af Nordjyllands Politis razzia mod busser i forbindelse med Dana Cup i Hjørring får nu Nordjyllands Trafikselskab til at kræve konkret handling.

Onsdag, hvor den første af flere kontroller blev gennemført, blev 21 af de 45 busser, der blev kontrolleret indkaldt til syn og yderligere fire fik klippet nummerpladerne på stedet.

Siden blev endnu flere busser fanget i kontrollen, og i et enkelt tilfælde blev en bus, der onsdag havde fået forbud mod at køre videre på grund af defekte bremser, taget i kontrollen igen. Bremserne virkede stadig ikke, men bussen var alligevel fyldt med unge fodboldspillere.

Sagen har affødt voldsomme reaktioner fra både Dana Cup, Nordjyllands Trafikselskab, der har truet med at opsige kontrakter med vognmænd og politikere, der overvejer at skærpe lovgivningen på området. 

Konkret er der dog ikke sket noget som følge af sagen, men det laver Nordjyllands Trafikselskab NT nu om på.

I et orienteringsbrev til kommuner og skoler skriver NT's direktør Jens Otto Størup, at sagen giver anledning til at følge op på mange fronter, og til at man nu - på den korte bane - skal sikre sig at busser, der bliver brugt til skolebuskørsel er forsvarlige at have på vejene.

"Skolestart er lige om hjørnet, og derfor har vi givet højeste prioritet til aktiviteter, der kan være med til at genskabe tilliden til de busser og vognmænd, som kører skolebuskørsel for NT," skriver direktøren i brevet, som fortsætter:

"Vi har besluttet at stille et ekstraordinært krav til de vognmænd, som med én eller flere busser fik påtaler i forbindelse med politiets razzia i Hjørring. Vores krav går ud på, at vognmændene skal have nysynet alle de busser, som anvendes til skolebuskørsel, inden skolestart i år."

Busser, der gik igennem politiets kontrol uden påtaler er undtaget fra trafikselskabets krav, skriver direktøren i brevet.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden