LIGE NU:

13 restauranter konkurs: Dalle Valle lukker i Friis

Endnu en restaurant bukker under for coronakrisen. Denne gang er det Dalle Valle i Friis, der må dreje nøglen om.

Det bratte lukning for restaurantgæster, som coronakrisen har bragt med sig, får Dalle Valle i Friis Storcenter i midten af Aalborg til at lukke. Det sker, efter koncernen bag, Bayramoglu Holding ApS, i dag har erklæret 13 af sine 35 Dalle Valle og Café A-restauranter konkurs. 

- Restauranten i Aalborg er desværre én af dem. Omsætningen er gået fra OK til nul på én dag, og i restaurationsbranchen er vi afhængige af et stort cashflow, så det er en frygtelig situation, siger bestyrelsesformand Niels Rønnebeck til TV2 Nord. 

Medarbejderne i restauranten var i forvejen sendt hjem, og bestyrelsesformanden kalder konkursen rettidig omhu. 

- Vi har en rekonstruktionsplan klar, men vi skal jo også være sikker på, at vi har penge til at gennemføre den. Først og fremmest ved vi jo endnu ikke, hvor længe krisen varer, så hvornår vi kan komme i gang igen, det aner jeg ikke, siger han. 

Bestyrelsesformanden fortæller, at op til lukningen af restauranter over hele landet har omsætningen i kæden været 'sund', men:

- Regeringen skal have ros for at iværksætte så store hjælpepakker, men det går bare lynhurtigt i vores branche, når der lukkes ned på denne måde. Og hvis vi skulle betale bare 10 procent af gagerne til medarbejderne - det er dræbende.