Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

28 børn sendes hjem fra daginstitution

Det sker efter et barn på Hørby Børnehus er testet positiv for covid-19.

Et barn i daginstitutionen Hørby Børnehus har fået konstateret covid-19. Derfor er 28 børn samt seks ansatte blevet sendt hjem. Det skriver Frederikshavn Kommune på sin hjemmeside.

Da der er tale om små børn, er det op til forældrene, om de vil lade deres børn teste. Vælger de ikke at lade deres barn teste, skal barnet holdes hjemme i en uge og må kun komme tilbage i institution, hvis det er symptomfrit.

Hvis forældrene ønsker deres barn testet, skal de testes både på fjerde- og på sjettedagen. Ved den første negative test kan barnet vende tilbage til institutionen.

På Hørby Børnehus har man identificeret de nære kontakter til det smittede barn. Det viser sig, at det kun er syv børn og en medarbejder, der ikke defineres som en nær kontakt til barnet. Derfor bliver disse tilbudt pasning i en anden institution i distrikt syd i Frederikshavn Kommune fra på mandag.

De ansatte, som har været i kontakt med det smittede barn, skal testes hen over weekenden. Er deres tests negative, kan Hørby Børnehus åbne igen på tirsdag.

Læs også Nyt i klasselokalet: Studerende har mundbind på