Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

29 nye coronasmittede i Nordjylland den seneste uge

23 ud af 29 nye smittetilfælde i Nordjylland den seneste uge er bosat i Aalborg Kommune.

Den seneste uge er 29 nordjyder konstateret smittede med coronavirus. 23 af dem bor i Aalborg Kommune, som dermed står for langt de fleste smittetilfælde i Nordjylland den forgangne uge.

De øvrige kommuner med nye smittede er: Morsø, Thisted, Brønderslev, Frederikshavn, Mariagerfjord og Hjørring kommuner, hvor der i hver kommune er konstateret en ny borger med coronasmitte.

De fire øvrige nordjyske kommuner, Læsø, Jammerbugt, Rebild og Vesthimmerland har dermed ikke nogen nye smittetilfælde den forgangne uge.

Status quo på indlagte

I uge 30 nåede Nordjylland sit hidtil laveste antal indlagte med coronavirus, da der kun var tre indlagte i Nordjylland. Den 30. og den 31. juli var tallet igen tre indlagte, og siden da er tallet steget til fire indlagte.

Ingen af de indlagte i Nordjylland ligger på intensivafdelingen, og dermed er der heller ikke nogen i respirator i Nordjylland.

Fase fire i genåbning af Danmark - måske

Om få dage skal de danske politikere igen til at forhandle om, hvordan det fjerde og indtil videre sidste aftalte skridt i genåbningen af Danmark skal forløbe.

Men står det til Kåre Mølbak fra Statens Serums Institut, så bør den fase lade vente på sig.

Det siger han til Ingeniøren i dag.

- Der er en stor risiko forbundet med det, og om man fra politisk side vil løbe den risiko, må man jo politisk tage stilling til, siger han til Ingeniøren.

Til spørgsmålet om, hvad hans faglige rådgivning vil være på baggrund af den seneste smittespredning i Danmark svarer han:

- Jamen den er jo, at det ikke er noget som jeg kan anbefale sundhedsfagligt, at man går videre med, siger Kåre Mølbak.

Enhedslisten vil lytte til Mølbak

Udmeldingen fra Kåre Mølbak får også Enhedslistens Peder Hvelplund til at melde ud, at Enhedslisten ønsker, den næste fase af genåbningen af Danmark bliver udskudt. 

- De politiske beslutninger bliver taget ud fra de sundhedsfaglige vurderinger fra myndighederne af, og nu hører vi at Kåre Mølbak helt utvetydigt fraråder, at vi bevæger os ind i fase fire. Den vurdering er helt central, og jeg går stærkt ud fra, at det også er den vurdering, som regeringen vil vægte højest, når vi skal forhandle d. 12. august, siger Peder Hvelplund. 

Læs også Efter Mølbaks udmelding: Støttepartier vil have fase 4 udskudt