Den 4. marts kiggede Maliks to isbjørneunger ud til verden i Aalborg Zoo for første gang. Foto: Aalborg Zoo

Rystet zoo-direktør må igen ikke genåbne: - Det er uforståeligt

Aalborg Zoo må alligevel ikke genåbne d. 14. maj, som de havde planlagt efter. De er nemlig ikke med i aftalen om fase 2 af genåbningen af Danmark.

Først fik de tilladelse til at genåbne d. 1. maj af Rigspolitiet, men så satte regeringen sig imod. Så havde Aalborg Zoo gjort klar til at genåbne i næste uge d. 14. maj på baggrund af en ny rapport fra Statens Serum institut, men det er med dagens aftale om fase 2 af genåbningen af Danmark nu blevet udskudt endnu engang

Læs også Plan for næste fase af genåbningen er på plads

- Det vil jeg sige, det er jeg meget overrasket over. Vi havde begrundet håb efter en god dialog med kulturministeriet, så det kommer meget bag på mig. Det er uforståeligt, fortæller en skuffet direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen.

Aftalen om fase 2 af genåbningen blev torsdag aften indgået mellem regeringen og Folketingets partier. Og her fremgår det altså ikke, at zoologiske haver må genåbne endnu. 

Aftale for fase 2 af genåbningen af Danmark

 • Butikker (11. maj)
 • Restauranter og caféer (18. maj)
 • Folkeskolen for eleverne i 6.-10. klasse (18. maj)
 • Efterskoler (18. maj)
 • Undervisning og eksamener med krav om fysisk fremmøde. (18. maj)
 • STU, EUD og FGU (18. maj)
 • Hjemmearbejde i private virksomheder (straks)
 • Professionel idræt uden tilskuere (straks)
 • Ind- og udlån på biblioteker (18. maj)
 • Udendørs idræts- og foreningsliv (straks)
 • Folkekirken og trossamfund (18. maj)
 • Zoologiske anlæg, hvor gæsterne transporterer sig i bil, kan være åbne (når retningslinjer er på plads)

Det fremgår til gengæld at zoologiske haver, hvor gæsterne kan transportere sig i bil som Knuthenborg Safaripark og Givskud Zoo, må genåbne, når retningslinjerne er på plads.

Zoo-direktør Henrik Johansen er skuffet og overrasket over den nye aftale.  Foto: TV2 Nord

Henrik Johansen er ikke den eneste zoo-direktør, der have regnet med en genåbning i næste uge. 

- Alle Zoo-direktørerne er noget rystede. Det er nu vi skal tjene penge. Uvisheden er jo den værste følelse, man kan have. Hvad ender året med? Vi har vidst, vi ville ende med et underskud, men nu bliver det endnu større, end vi har regnet på. Det sætter os i stå. Sidste år havde vi det bedste år siden 1935. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan 2020 bliver. Det kommer total bag på mig det her, siger en skuffet zoo-direktør, da TV2 Nord snakker med ham kort efter statsministerens pressemøde. 

 

Læs også Rapport giver håb: Nu tør Aalborg Zoo tro på genåbning snart

Var klar til genåbning

Aalborg Zoo havde gjort klar, så det, ifølge Henrik Johansen, ville være forsvarligt at komme på besøg og kigge på dyr i Aalborg Zoo. 

- Der er festivalhegn ved indgangen, legepladsen er hegnet ind, der er sat tællere op og dispensere med håndsprit. Alle de ting der gør, at vi kan give folk en forsvarlig oplevelse ved at komme i zoologisk have, siger Henrik Johansen til TV2 Nord og fortsætter:

- Jeg har medarbejdere, der går hjemme på lønkompensation. De vil bare gerne tilbage på arbejde og formidle om dyr. Det bliver en svær en af skulle forklare medarbejderne den her.