LIGE NU:

Aalborghus Gymnasium ryddet: Alle lærere og elever sendt hjem på grund af udbredt smitte

Efter flere smittetilfælde på Aalborghus Gymnasium, trækker rektor nu i håndbremsen og sender alle elever og lærere hjem med øjeblikkelig virkning.

Alle elever og lærere på Aalborghus Gymnaisum er sendt hjem med øjeblikkelig virkning. Det fortæller gymnasiets rektor, Torben Poulsen, til TV2 Nord.

- Vi har efterhånden en del smittetilfælde i forskellige klasser, så vi har overvejet situationen nøje. I går fik vi så en smittet lærer, der har været i kontakt med mange andre lærere, og det var dråben, der fik bægeret til at flyde over, siger han.

Han fortæller samtidig, at der lige nu er 24 smittede elever i 13 klasser, og at de har drøftet deres situation med Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Rektoren er ærgerlig over, at det er kommet så vidt, men der er ifølge ham ikke andre måder at tackle situationen på.

- Eleverne er jo trætte af det, og det er vi også i ledelsen. Men som det ser ud lige nu, er det det eneste rigtige at gøre.

Han forventer at eleverne kan mødes igen tirsdag den 3. november til almindelig undervisning.

Virtuel undervisning fra i dag

Selvom lærerne er hjemsendte, kommer de cirka 900 elever ikke til at have fri. Allerede fra i dag går virtuel undervisning i gang, og selvom det ikke er optimalt, mener rektor Torben Poulsen ikke, det bliver et problem.

- Det er træls at skulle tilbage til det her. Men det er mest ansvarligt at gøre det på denne måde. Almindelig undervisning er klart det bedste, men virtuel undervisning kan sagtens gå i en kortere periode, siger han og fortsætter:

- Vi har jo haft generalprøven i foråret, så både lærere og elever ved, hvad der forventes af dem.