LIGE NU:

Aalborgs medicinstuderende er indsat i corona-tjeneste

259 medicinstuderende fra Aalborg Universitet opgraderes på rekordtid til at indgå i kriseberedskabet.

Det er ikke bare de fastansatte og pensioneret sundhedspersonale, der er trådt til for at bekæmpe de følger, som coronavirus har slæbt med sig til Danmark. 

I Aalborg er flere hundrede lægestuderende hoppet i arbejdstøjet og er efter lynhurtig oplæring klar til at hjælpe til, hvor der er behov. 

- Aalborg Universitets særlige læringsmodel gør, at vores kandidatstuderende på medicinuddannelsen tilbringer hver eneste dag på hospitalet eller i almen praksis. Med en relativt lille ekstra indsats kan de bidrage ganske væsentligt til at hjælpe i denne situation, fortæller dekan Lars Hvilsted Rasmussen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på AAU og uddyber, at det er det tætte samspil mellem studerende og samfundets virkelige problemer, de kalder ’Aalborg-modellen’.

quote Her de sidste 10 dage har de studerende virkelig vist sig klar til at hjælpe, når sundhedsvæsenet har brug for det. Det er enormt opløftende at mærke, hvor meget vi kan udrette, når vi gør det sammen.

Phillip Sperling, kandidatstuderende på medicinuddannelsen på Aalborg Universitet

Undervisningen, der begyndte mandag den 16. marts, foregår i et tæt samarbejde mellem AAU, Aalborg Universitetshospital, UCN og Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL), fortæller overlæge Sten Rasmussen, der er viceinstitutleder for undervisning på Klinisk Institut, AAU:

- Vi opkvalificerer de medicinstuderende, så de er helt klar til at tage sig af det patientnære. De medicinstuderende, der er meget langt i deres lægeuddannelse, er kvalificerede til at tage lægevikariater, mens andre uddannes til at håndtere respiratorer eller indtræde som sygeplejevikarer.

Medicinstuderende er allerede trukket i kitlerne og indgår i coronaberedskab.
Medicinstuderende er allerede trukket i kitlerne og indgår i coronaberedskab.
Foto: Aalborg Universitet.

Krisen og presset på sundhedsvæsenet har gjort det nødvendigt, at så mange med sundhedsprofessionel baggrund melder sig klar til at bistå, når epidemien for alvor bider sig fast de kommende uger. Og blandt de studerende i Aalborg er mange klar til at give en nap med i kitlen. 

- Det har altid været min opfattelse, at jeg har nogle meget omstillingsparate medstuderende – det er jo noget af det, uddannelsen skal ruste os til. Her de sidste 10 dage har de studerende virkelig vist sig klar til at hjælpe, når sundhedsvæsenet har brug for det. Det er enormt opløftende at mærke, hvor meget vi kan udrette, når vi gør det sammen, fortæller Phillip Sperling, der er kandidatstuderende på medicinuddannelsen på Aalborg Universitet.

- Jeg tror, det har været vigtigt for os, at vi har haft så godt et samarbejde alle parter imellem, både universitetet, hospitalet og selvfølgelig os studerende. Når de studerende ved, at de er repræsenteret i de vigtige beslutninger, føler de også, at de er en del af det samlede beredskab, siger han.