LIGE NU:

Aflyst marked koster forening 900.000 kroner

Hjallerup Idrætsforening ser sig nødsaget til at søge om kommunal støtte nu hvor op mod 900.000 kroner fra Hjallerup Marked ikke ender i klubkassen.

Hjallerup Marked bliver ikke til noget i år. I lyset af coronakrisen besluttede markedsudvalget torsdag af aflyse markedet der er blevet afholdt hvert år siden 1744.

Her har kræmmere, hestehandlere og gøglere hvert år forsamlet sig og markedet tiltrækker titusinder af gæster hvert år. Men i år bliver det altså ikke til noget.

- Det er en tung beslutning, men med den aktuelle situation er det ikke en svær beslutning, fortæller Keld Nielsen, der er formand for markedsudvalget.

quote Det er en tung beslutning, men med den aktuelle situation er det ikke en svær beslutning.

Keld Nielsen, formand for Hjallerup Marked om at aflyse årets marked

Mister op mod 900.000 kroner

Hjallerup Marked genererer normalt op mod 3,5 millioner kroner til lokale klubber og foreninger, der hjælper til ved markedet og de penge er med aflysningen af markedet forsvundet som dug for solen.

En af de foreninger, der hvert år nyder godt af Hjallerup Marked er Hjallerup Idrætsforening. Deres andel af markedets overskud plejer at ligge på mellem 800.000 og 900.000 kroner. Penge der bliver brugt til drift og investeringer i klubben - og som de har meget svært ved at undvære.

- Det er en meget væsentlig del af vores indtægt, der kommer fra Hjallerup Marked så det får store konsekvenser for os, fortæller Claus Kongsgaard, der er formand for Hjallerup Idrætsforening.

Vil søge støtte hos kommunen

De økonomiske konsekvenser for Hjallerup Idrætsforening bliver faktisk så store at forneningen ikke ser andre muligheder end at søge Brønderslev Kommune om støtte.

- Det bliver vi nødt til. Det er ikke fordi vi går konkurs af det her, men vi bliver mere eller mindre sat tilbage til start, siger Claus Kongsgaard.

Og måske bliver bønnen om kommunal støtte faktisk hørt. Til TV2 Nord siger borgmester Mikael Klitgaard (V) at man ikke vil afvise at hjælpe de foreninger, der bliver trængte på økonomien som følge af coronakrisen.

- Vi tager en vurdering af alt, og vi ved at foreningerne kommer til at tabe på det her, lyder det fra borgmesteren.

- Jeg tør ikke sige, hvad vi kommer til at gøre. Lige nu afventer vi situationen og så laver vi en samlet pakke, lyder det videre fra borgmesteren, der også skal forholde sig til de udmeldinger, der kommer centralt fra folketinget og KL.

- Nogle siger, vi skal fremrykke investeringer, nogle siger, vi skal tilbagebetale penge, så vi afventer centrale udmeldinger om det her også, siger borgmesteren.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden