Alle restauranter er lukket for gæster: Rebildhus vil redde økonomien med take-away
Restauranten forsøger at holde liv i butikken ved at bytte gæster i restauranten ud med god mad som take-away.
Telefonen kimer hos Lene og Kim Hjort på restauranten Rebildhus. Folk bestiller aftensmad - nogle til sig selv, andre til forældre og svigerforældre, som har svært ved selv at komme ud at handle.
- Vi er glade for den opbakning, vi har fra de lokale her i Rebild og omegn, siger indehaver Kim Hjort, mens han rører rundt i den store 'enebærgryde', som sammen med kartoffelmos er aftenens take-away-menu.
Og mens hustruen Lene søger for at maden i køkkenet, så sørger Kim for, at folk, der har bestilt take-away, kommer med ti minutters interval således, man holder afstand og ikke står i kø til afhentning.
Hårdt for økonomien
Der er forudbestilt cirka 30 kuverter af 'enebærgryden', men ind imellem ringer telefonen også om andre bestillinger, for Rebildhus har i forvejen take-away på menukortet, og det giver lidt omsætning, mens selve restaranten er lukket ned som følge af coronakrisen.
- Økonomisk ser det da ikke for godt ud, siger Lene Hjort.
- Vi får afbestillinger hele tiden, men vi skal nok overleve, siger hun.
Troen på, at Rebildhus kommer igennem coronakrisen, som potentielt kan betyde, at restauranten må være lukket for spisende gæster i en længere periode, finder parret i, at de lokale kommer og støtter Lene og Kims restaurant.
- Vi har mange gode og trofaste stamkunder og de er flinke til at komme og støtte os i den her tid. Det betyder alt, Lene og Kim Hjort, mens de sidste take-away-menuer bliver afhentet.