LIGE NU:

Alt for få dyrker motion: - Folk sander til derhjemme

For lidt motion kan give smerter og stive led. Noget flere og flere render ind i her under corona.

Coronanedlukningen er for mange gået ud over de gode motionsvaner. Fitnesscentrene og foreningslivet er lukket ned, og det betyder, at færre får rørt sig.

Selvom det måske virker til bare at være løbeskoene eller de gode gåsko, som skal snørers, så er det for mange svært at komme afsted. Og det er bekymrende, at mange af os ikke får nok motion i disse coronatider, lyder det fra Michael Møller Nielsen, der er Fysioterapeut og indehaver af Aalborg Smerte- og Sportsklink.

- Det står ikke så godt til med vores fysiske form her efter næsten et år med corona. Vi så allerede tendenserne sidste år i foråret, da vi også var under lockdown. Men det er ligesom om, at samfundet deler sig lidt op. 50 procent, synes det er fedt at komme ud i naturen, og de sidste 50 procent bliver siddende derhjemme og sander til, hvis man kan sige det sådan lidt overordnet. Det koster lidt på kroppen, siger han og fortsætter:

- Det gør, at vi ser omkring 2/3 komme med stive led og smerter i nakke, skuldre og ryg. Det er genkendelige mønstre, som mange kommer med.

Jo længere tid, du ikke har været fysisk aktiv, jo længere tid tager det at komme tilbage i form, fortæller Michael Møller Nielsen. Derfor er det vigtigt, at vi kommer i gang.

Forening går jorden rundt

I Vestbjerg gik den lokale forening, Vestbjerg IF, i tænkeboks, da foreningen blev lukket ned. De besluttede at lave flere gå-mål til foreningens medlemmer – både for at få motion, men også for at bevare fællesskabet.

Først besluttede de, at de ville gå hele vejen til den transmongolske jernbane, som er 8000 km lang, men da de nåede det på en uge, blev næste mål at gå hjem igen. Efter de nåede det mål, ville de gå jorden rund. Det mål nåede de søndag, så nu er målet at gå hjem igen. Alt sammen foregår virtuelt på Facebook.

- Det er jo vigtigt at have et fællesskab, hvor vi stadig kan mødes om vores foreningsliv. Det er det, som kan holde humøret højt hver dag. Det er dejligt at se, når folk smider kilometer ind og lægger billeder op fra deres ture, siger Torben Carstensen, der er hovedformand i Vestbjerg IF.

Ifølge ham giver det både frisk luft og god motion, og så giver det en god anledning til at komme afsted.

Og netop det med at komme afsted er det bedste råd fra Micheal Møller Nielsen.

- Der behøver egentlig ikke at skulle så frygteligt meget til. Man skal begynde med de små succeser ved at komme ud at gå en tur og være lidt fysisk aktiv i hverdagen. Vi plejer at anbefale en lidt længere frokostpause, hvor man går en tur. Det er ikke så svært, det drejer sig bare om at tage det første skidt, som man siger. 

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Lene Hedemann Tjell

play Håndsrækning til udsatte: Millioner på vej til væresteder

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Til forsiden

Til forsiden