Foto: Sofie Bach / TV2 Nord

Ansat på plejehjem i Sindal smittet med coronavirus: Alle ansatte og beboere skal testes

Efter en ansat tirsdag aften blev testet positiv for coronavirus, er test af personale samt beboere gået i gang.

En medarbejder på Ældrecentret Vendelbocentret i Sindal er testet positiv for coronavirus. Det fortæller Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune. 

Ældrecentret er det største i Hjørring Kommune.

01:30 Luk video

- Vi fik tirsdag aften besked på, at en af vores ansatte er blevet testet positiv med covid-19. Det er afsættet for, at vi i dag har iværksat de tiltag, der skal til. Det handler om, at al personale skal testes, og alle beboerne skal testes. Så det er man i gang med at gøre i øjeblikket. Det hjælper regionens paramediciner med, fortæller Leif Serup til TV2 Nord. 

Der er 64 pladser på Vendelbocentret og cirka 64 medarbejdere tilknyttet. Det er det første tilfælde af coronavirus i de nordjyske kommuner siden 28. maj. 

- Beboerne er blevet rådet til at blive i deres egne lejligheder, indtil man ved, hvad det her handler om og har styr på situationen. 

Det fremgår af retningslinjerne, at ældrecentre og plejehjem skal teste alle beboere og ansatte, hvis der opstår smitte. 

 

Læs også Ingen smitte: Hjemsendte hospitalsansatte på job igen

Aflyser alle besøg i dag

- Vi har aflyst alle besøgene fra pårørende og patienter i dag. Vi har også valgt at aflyse behandlinger, medmindre det er akut, siger Leif Serup. 

Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune. 

Testresultaterne skal nu vise, om der er tale om flere smittetilfælde, samtidig med at smittesporing skal belyse, om den ansatte har haft nærkontakt med andre. 

- Vi har i dag kontaktet smittesporingsenheden, der vurderer, hvor meget der skal sættes i værk i forhold til smittesporing. Hvis man har været i nærkontakt med den her person, skal man blive hjemme indtil en test viser, at man ikke er smittet, siger Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune.