Tonny Thorup er erhvervschef i Aalborg Kommune og blogger for TV2 Nord Foto: Mick Knive Anderson

Blog: Coronavirus gør det vigtigt at handle lokalt

Erhvervschef i Aalborg Tonny Thorup opfordrer alle til at handle lokalt i denne sundhedskrise. Det er måden at redde lokale jobs på, skriver han i denne blog.

Coronaen er over og os og først og fremmest handler det om at vi begrænser smitten, så vi kan slippe af med det skidt. Alt imens vi kæmper mod virussen er vores virksomheder og hundredevis af lokale jobs i fare.

I første omgang går det frygtelig hårdt ud over restauranter, caféer, detailhandel, hoteller og transportsektoren som blandt andet lufthavn og færgeoverfart og de ansatte som arbejder der, men er allerede begyndt at ramme en hel del andre brancher.

Derfor er det enormt vigtigt, at vi alle tager ansvar og viser lokalt samfundssind. En af måderne er at handle lokalt. Det har aldrig været vigtigere, at købe takeaway fra dit lokale spisested. Mange som normalt ikke har takeaway er startet af samme grund. Du kan måske allerede nu købe gavekort eller booke bord ud i fremtiden til “mosters fødselsdag”, så også din lokale restaurant får penge i kassen og kan se, at der stadig i fremtiden kommer kunder. Book allerede nu en overnatning eller julefrokosten - og betal gerne forud.

Drop udenlandske webshops

Handl rundt om hjørnet og køb ikke dine sko på Zalando, når du keder dig. Det er en tysk hjemmesideportal, så find for pokker dine nye sko hos en lokal webshop, så du hjælper med at bevare lokale jobs. Få sendt bilen på værksted og har du booket tømreren til at bygge carporten, så lad ham eller hende da endelig gøre det. Vi skal sørge for at holde gang i forbruget i det omfang, det er muligt.

Husk at det er det er vores allesammens virksomheder og der vi alle har job. Spørg ikke hvad virksomhederne kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for dit lokale erhvervsliv. Hvis ikke vi støtter vores lokale erhvervsliv nu, så er de der måske ikke når coronakrisen er overstået. Det har ALDRIG været vigtigere at handle lokalt!

Om bloggeren

Tonny Thorup er 47 år og bor i Aalborg efter i sin tid at være emigreret fra Vestjylland for at studere på Aalborg Universitet. Han er erhvervsdirektør hos BusinessAalborg, Aalborg Kommune og har gennem over 20 år arbejdet med at skabe vækst og jobs til nordjyderne.

 

Tonnys personlige slogan er “Handling slår alt”, og han tilgår sit arbejde med passion og højt engagement og tror altid på ligefrem, åben og ærlig dialog. Han går meget op i håndbold og er ivrig træner på sønnikes U10-hold i Aalborg KFUM. Hører gerne Dizzy Mizz Lizzy, Carpark North eller Saveus alt imens Liverpool FC vinder fodboldkampen i tv.