LIGE NU:

Blog: Coronavirus gør det vigtigt at handle lokalt

Erhvervschef i Aalborg Tonny Thorup opfordrer alle til at handle lokalt i denne sundhedskrise. Det er måden at redde lokale jobs på, skriver han i denne blog.

Coronaen er over og os og først og fremmest handler det om at vi begrænser smitten, så vi kan slippe af med det skidt. Alt imens vi kæmper mod virussen er vores virksomheder og hundredevis af lokale jobs i fare.

I første omgang går det frygtelig hårdt ud over restauranter, caféer, detailhandel, hoteller og transportsektoren som blandt andet lufthavn og færgeoverfart og de ansatte som arbejder der, men er allerede begyndt at ramme en hel del andre brancher.

Derfor er det enormt vigtigt, at vi alle tager ansvar og viser lokalt samfundssind. En af måderne er at handle lokalt. Det har aldrig været vigtigere, at købe takeaway fra dit lokale spisested. Mange som normalt ikke har takeaway er startet af samme grund. Du kan måske allerede nu købe gavekort eller booke bord ud i fremtiden til “mosters fødselsdag”, så også din lokale restaurant får penge i kassen og kan se, at der stadig i fremtiden kommer kunder. Book allerede nu en overnatning eller julefrokosten - og betal gerne forud.

Drop udenlandske webshops

Handl rundt om hjørnet og køb ikke dine sko på Zalando, når du keder dig. Det er en tysk hjemmesideportal, så find for pokker dine nye sko hos en lokal webshop, så du hjælper med at bevare lokale jobs. Få sendt bilen på værksted og har du booket tømreren til at bygge carporten, så lad ham eller hende da endelig gøre det. Vi skal sørge for at holde gang i forbruget i det omfang, det er muligt.

Husk at det er det er vores allesammens virksomheder og der vi alle har job. Spørg ikke hvad virksomhederne kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for dit lokale erhvervsliv. Hvis ikke vi støtter vores lokale erhvervsliv nu, så er de der måske ikke når coronakrisen er overstået. Det har ALDRIG været vigtigere at handle lokalt!

Om bloggeren

 
 
børne2

gallery Aalborg Karneval søsætter nyt initiativ for udsatte børn og unge

Visborg teknikere 2

gallery 43-årig mand er varetægtsfængslet efter knivstikkeri: 12 andre er løsladt

pas

Mandag mødes partierne til forhandlinger: - Yderligere genåbning vil være et sats, mener eksperter

jan

Jan Ø. og Stine Jørgensen har fået tvillinger

børne2

gallery Aalborg Karneval søsætter nyt initiativ for udsatte børn og unge

Visborg teknikere 2

gallery 43-årig mand er varetægtsfængslet efter knivstikkeri: 12 andre er løsladt

Til forsiden

Til forsiden