Seneste nyt:

Borgere i Vesthimmerland strømmede til mobil coronatest

Borgerne i Vesthimmerland har taget kommunens appel til sig og lader sig teste for coronavirus

Vesthimmerlands Kommune har sat massivt ind for at bremse spredningen af coronavirus.

Siden det tidligere på ugen kom frem, at Vesthimmerland var det sted med det højeste smittetryk i landet, har kommunen øget borgernes mulighed for at blive testet for coronavirus.

Onsdag var Region Nordjyllands mobile testenhed kørt til Aars, og allerede her benyttede 398 vesthimmerlændinge sig af muligheden for at få vished om, hvorvidt de var smittede eller ej.  Da testenheden lukkede ned onsdag, stod der stadig borgere i kø, der måtte gå hjem med uforrettet sag.

Søndag kunne borgere uden symptomer på COVID-19 så atter blive testet i Messecentret i Aars. Og igen var der kø allerede fra morgenstunden. 

- Det er jo lidt bekymrende, at det lige pludselig går så stærkt her i Vesthimmerlands Kommune. Derfor er det godt, at man kan komme ind og få taget testen her i dag, lød det fra Birgit Mogensen, der var en af dem, der trodsede regnen og stillede sig i kø til test. 

Kø til test søndag morgen i Aars.
Kø til test søndag morgen i Aars.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Også de to pensionister Nina Sode og Jytte Skyum fra Aalestrup var stået tidligt op for at blive testet. 

- Jeg er kommet, fordi jeg skal være sammen med mine børnebørn på søndag, som bor i et andet område, hvor der ikke så meget corona, så jeg vil gerne være sikker på, at jeg ikke har noget med, forklarede Nina Sode. 

- Jeg får også børnebørn på besøg fra Holland, så det er også for deres skyld og for en svigerindes skyld, som er i risikogruppen, supplerede Jytte Skyum.

Det store antal tests skal give et mere detaljeret svar på, hvor højt smittetrykket reelt er i kommunen. Fredag offentliggjorde Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen de seneste tal. Her var Vesthimmerland igen en af to kommuner med højt smittetryk.

Borgerne kunne blive testet frem til klokken 15 søndag. Mandag er den mobile testenhed i Farsø. Torsdag kan man blive testet i Løgstør og mandag i Aalestrup. Kommunen opdaterer jævnligt på sin Facebookside

Her gør de desuden opmærksom på, at man altid kan blive corona-testet i eksempelvis Aalborg og Viborg.