02:35

Brønderslev i rødt: Flest smittede pr. indbygger

I Brønderslev kommune er antallet af smittede pr. indbygger nu det højeste i Nordjylland. 99 pr. 100.000 borgere er smittet.

Artiklen er siden udgivelse blevet opdateret med de seneste smittetal:

Henover weekenden er antallet af smittede i Brønderslev Kommune steget markant. I alt er 99 pr. 100.000 indbyggere smittet. Det er det højeste incidenstal i Nordjylland.

Ifølge Mikael Klitgaard (V), der er borgmester i Brønderslev Kommune, kan den store stigning skyldes ”Open by Night ”-arrangementet for nylig i Dronninglund, hvor mange mennesker var samlet.

Nu opfordrer han til, at borgerne i kommunen tænker sig godt om.

- Vi opfordrer borgerne til at huske retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne og passe på hinanden. Vi kan se, at smitten har spredt sig hurtigt i kommunen i de seneste dage, og derfor er det vigtigt, at vi er ekstra påpasselige nu, så vi i fællesskab kan få styr på situationen, siger han, og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi husker at holde afstand til hinanden og spritte af, ligesom vi gjorde i foråret. Vi skal tænke os om og lade være med at stimle sammen.

Indfører restriktioner

På grund af de stigende smittetal er Brønderslev Kommune også gået tilbage til mange af de restriktioner, som de havde i foråret, for at inddæmme smitten.

Læs også Borgmester appellerer til borgerne: - Situationen er alvorlig i Frederikshavn

- Brønderslev Kommune har blandt andet indført besøgsrestriktioner på kommunens plejecentre, og så er daginstitutionerne blevet gjort opmærksomme på, at smittetallet er stigende, og at de gerne skal forsøge at arbejde efter de samme retningslinjer, som de gjorde i foråret, siger Mikael Klitgaard (V) borgmester i Brønderslev Kommune.

I Dronninglund blev en klasse i fredags sendt hjem fra gymnasiet, efter at en elev var testet positiv for coronavirus, og i weekenden blev fodboldholdet fra Dronninglund IF’s kamp i serie 1 aflyst på grund af flere smittetilfælde i byen.

Aflyser julearrangement

Handelsstandsforeningen tager allerede nu konsekvensen af, at coronasmitten har spredt sig i lokalområdet og aflyser kommende arrangementer, som kunne samle mange mennesker. For eksempel julemandsbesøg og tænding af juletræet, som skulle have fundet sted i slutningen af november.

- Som tingene er nu, og som de var, sidst smitten startede, så har det ikke nogen relevans, fordi vi står 1000 mennesker inden for 200 meter, så det kan vi lige så godt sige nu, at det stopper vi. Der skal nok komme juletræ op i byen, men vi laver det ikke med de 1000 mennesker, vi plejer, siger Anders Dige, der er formand for Dronninglund Handel.

Hjørring Kommune har til sammenligning 59 coronasmittede pr. 100.000 borgere, hvilket er næsthøjst i Nordjylland.

Læs også Smittetallet stiger i Hjørring Kommune: Borgmester kommer med opfordring