Direktør for BusinessAalborg Tonny Thorup: Vi tager med kyshånd imod de nye tiltag, der kan hjælpe erhvervslivet. Foto: Mick Knive Anderson

BusinessAalborg: Ekstremt vigtigt med udvidet hjælpepakke

Erhvervsdirektør Tonny Thorup fra BusinessAalborg er yderst tilfreds med, at et samlet Folketing i dag er blevet enige om at udvide og forlænge hjælpepakkerne til det danske erhvervsliv.

Alle partier i Folketinget er i dag blevet enige at udvide og forlænge hjælpepakkerne til det danske erhvervsliv, så de løber frem til 8. juli i stedet for 9. juni, det meddeler Finansministeriet.

Det er især mindre iværksætter- og vækstvirksomheder, der enten ikke kan få udbetalt penge, har behov for en længere løbetid, eller at få den såkaldte kompensationsgrad sat op, som har anmodet om at få justeret hjælpepakkerne. Og deres bønner er nu blevet hørt.

- Der er tale om en pakke med tiltag i form af tilskud, garantier og likviditet for samlet cirka 100 milliarder kroner, som skal bidrage til at holde hånden under endnu flere arbejdspladser, siger finansminister Nicolai Wammen ifølge TV 2.

Og det glæder direktøren for BusinessAalborg, Tonny Thorup.

- Det er ekstremt vigtigt, at der kommer denne udvidelse og forlængelse af hjælpepakkerne. Det er helt sikkert også en erkendelse af, at denne krise er dybere og mere alvorlig end først antaget, siger Tonny Thorup.

Han peger på, at virksomhederne har brug for længere tid til komme op i gear, når der langsomt bliver åbnet op for samfundet igen.

Vil redde arbejdspladser

På spørgsmålet, om de nye tiltag kan være med til at redde nordjyske virksomheder og arbejdspladser, er Tonny Thorup ikke i tvivl.

- Det er helt sikkert, at det her vil sikre tusindvis af arbejdspladser og være med til at holde hånden under en række virksomheder. Så vi tager imod dette med kyshånd, siger Tonny Thorup.

Han forklarer, at mange virksomheder er afhængige af, hvordan udviklingen ikke bare er i Danmark men også globalt set, da cirka hver femte virksomhed er relateret til eksport.

- Derfor er denne udvidelse og forlængelse af hjælpepakkerne uhyre vigtig, da det for disse virksomheder kan tage ekstra lang tid at vende tilbage til det normale, siger Tonny Thorup.

Sådan lyder aftalen

Aftaleparterne er blevet enige om følgende:

 • En forlængelse af ordningen for kompensation for faste omkostninger med en måned til og med 8. juli samt udvidede muligheder for at få kompensation.
 • En forlængelse af kompensationsordningerne til selvstændige og freelancere med en måned til og med 8. juli samt øget kompensationsgrad. Der bliver også etableret en ny kompensationsordning for freelancere med blandede A- og B-indkomster.
 • Udbetaling af indbetalt moms som et rentefrit lån til små og mellemstore virksomheder samt af indbetalt lønsumsafgift til visse erhverv, blandt andet fysioterapeuter, tandlæger og taxavognmænd.
 • Udskydelse af betalingsfristen for lønsumsafgiften for 2. og 3. kvartal for visse erhverv som fysioterapeuter, tandlæger og taxavognmænd med videre.
 • Midlertidig suspendering af loftet på skattekontoen for virksomhedernes indbetaling af A-skat, moms med videre.
 • Udbetalinger fra skattekreditordningen vedrørende indkomståret 2019 fremrykkes fra november 2020 til juni 2020.
 • Etablering af en midlertidig matchfacilitet i Vækstfonden.
 • Eksport- og investeringspakke til styrkelse af danske eksportvirksomheder og fastholdelse af danske arbejdspladser.
 • Etablering af en national platform i samarbejde med private crowdfundingplat-forme.
 • Et løft af Innovationsfondens Innobooster-ordning i 2020.
 • Timekravet for optjening af seniorpræmie på 1560 timers beskæftigelse over 12 måneder vil blive nedsat svarende til fire måneder.
 • En forlængelse af suspendering af anciennitetstælling i dagpengesystemet, den midlertidig forlængelse af retten til sygedagpenge samt suspendering af G-dage til og med 30. juni.

Kilde: Finansministeriet