LIGE NU:

Cecilie hjælper med lektierne: - Der er rigtig mange, der har brug for det

Cecilie Uldum er en af de mange frivillige fra Ungdommens Røde Kors, der hjælper børn og unge med lektierne under coronakrisen.

Se programmet “Eftertanke” nederst i artiklen. Husk, at du altid kan se alle vores programmer på tv2nord.dk/tv

Duuuut... Duuut... 

- Hej! 

- Hej! Hvad laver du? 

Cecilie Uldum har endnu en gang åbnet computeren for at hjælpe med lektier. Via videoopkald er hun en støtte for børn og unge, som har brug for hjælp til opgaverne i skolen – eller som bare har brug for at tale med en ven. 

quote Det er ikke alle forældre, der har evnerne til at kunne hjælpe børnene med lektierne.

Cecilie Uldum, formand, Ungdommens Røde Kors i Aalborg

- Lige nu sidder mange elever derhjemme. De er ikke i så meget kontakt med deres lærere og medstuderende, og nogle elever er ikke engang på Aula - altså den platform, som skolerne underviser igennem, siger Cecilie Uldum, der er formand for Ungdommens Røde Kors i Aalborg. 

Hun har været med til at starte online lektiehjælp gennem Ungdommens Røde Kors, efter skolerne lukkede på grund af coronakrisen. 

 

- Der er rigtig mange elever, der har brug for det. Særligt i nogle af de udsatte områder, for det er ikke alle forældre, der har evnerne til at kunne hjælpe børnene med lektierne, siger hun. 

Flere frivillige under coronapandemien 

Mens landet har været delvist lukket ned, er masser af frivillige initiativer blomstret op. 

Her på TV2 Nord har vi blandt andet kunnet fortælle om Maria Cramer, der tilbød hjælp med børnepasning, Patrick Kevin Pedersen, der handlede ind for udsatte og Khatereh Hanifi, der tilmeldte sig regionens jobbank og stod klar til at hjælpe på sygehusene

Ved Ungdommens Røde Kors i Aalborg kan de også godt mærke, at interessen for at hjælpe som frivillig er blevet større. 

- Der er rigtig mange, der melder sig - også folk, der aldrig har været frivillige før. Jeg tror, det har noget at gøre med, at krisen kommer en nært. Det er noget, der rammer alle, siger Cecilie Uldum. 

En gruppe forskere under Sociologisk Institut på Københavns Universitet er lige nu ved at undersøge danskernes frivillige arbejde og hjælp under coronakrisen. 

Forskerne har blandt andet kortlagt lokale Facebook-grupper, der organiserer hjælp under coronapandemien. I Nordjylland er der indtil videre registreret otte lokale grupper.

- Vores foreløbige tal viser en udbredt vilje til at hjælpe i befolkningen, siger postdoc Jonas Toubøl fra Sociologisk Institut ved Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Krisen giver sammenhold 

En undersøgelse fra 2019, som Center for Socialt Frivilligt Arbejde står bag, viser, at 43 procent af de 16-29-årige er frivillige. Dermed er de unge den aldersgruppe, hvor flest er frivillige. 

Ved Ungdommens Røde Kors i Aalborg glæder formanden sig over, at endnu flere tilsyneladende kaster sig over det frivillige arbejde. 

- Det gør mig enormt glad, for når man først har været frivillig, får man lyst til at være frivillig igen. Man finder pludselig ud af, hvad det giver en at kunne være der for andre, siger Cecilie Uldum. 

quote Jeg tror helt sikkert, at denne krise kommer til at give os et helt andet sammenhold.

Cecilie Uldum, formand, Ungdommens Røde Kors i Aalborg

Selvom der er meget negativt at sige om coronavirusset, mener hun også, at krisen har ført noget positivt med sig. 

- Jeg tror helt sikkert, at denne krise kommer til at give os et helt andet sammenhold. Det kommer til at gå op for folk, at der faktisk er brug for, at vi er der for hinanden, siger hun. 

Se Eftertanke om sammenhold her:

 
80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden