LIGE NU:

Chresten efter stik: - Bare det er noget, der hjælper os alle sammen

Chresten Baisgaard vidste det egentlig godt allerede fra morgenstunden; han ville blive den første nordjyde til at få den længe ventede vaccination mod coronavirus, men han havde ikke lige sagt det til de andre på plejehjemmet Birkebo i Aalborg.

Nej, det har jeg ikke, så de er nok lidt overrasket over, jeg ikke - som jeg plejer at være en af de første, der kommer ned til morgenbordet, siger Chresten Baisgaard, der er 92 år og tidligere specialarbejder fra Gudumholm. 

Alverdens øjne var rettet mod ham fra tidlig søndag morgen, da pressen var nær og fjern var mødt op på plejehjemmet Birkebo, som af sundhedsmyndighederne var blevet udpeget som et af de steder i landet, hvor de første danske vaccinationer mod corona skulle gives. 

Og Chresten Baisgaard kom på alle tv-skærme i landet, mens journalister ville vide, hvordan han synes, det var at blive vaccineret.

 - Jeg kunne ikke mærke noget, lød det tålmodigt fra den 92-årige nordjyde, der nu er gået over i historien, som den første her i landsdelen blev vaccineret mod coronavirus.

- Ja, jeg synes, det er en historisk dag - så det må I godt kalde det, og det er lidt overraskende for mig med alle de mennesker, der er omkring mig, siger Chresten Baisgaard med henvisning netop til det massive opbud af pressefolk omkring ham.

Der var også kamera på med direkte billeder fra selve stikket - der for langt de flestes vedkommende fremadrettet formentlig vil være en ganske privat sag. 

Men ikke for 92-årige Chresten Baisgaard - som dog tog det roligt.

- Jeg synes, vi kom igennem idet - både lægen og jeg, det gik rigtigt godt, siger Chresten Baisgaard.

Siden nyheden kom frem om, at der var vaccine på vej og dermed mulighed for at blive vaccineret, så var Chresten Baisgaard slet ikke i tvivl om, at han gerne ville vaccineres. 

- Men jeg ved nu ikke om, jeg havde behøvet at være den første med al den interesse, griner  Chresten Baisgaard, der har boet på plejehjemmet Birkebo i et år. 

Han flyttede dertil sammen med sin hustru, Ebba, som døde for blot to måneder siden. 

Oprindeligt stammer han fra landsbyen Egense i Østhimmerland, mens han i mere end 40 år var ansat på Jydsk Barberblads fabrik i Aalborg som specialarbejder.

Han er glad for at være på plejehjemmet, hvor han underholder de andre beboer med, at han som ung “ boede” på et plejehjem, idet hans mor og far var bestyrer af Fattiggården i landsbyen Gudumholm.

Nu kan Chresten Baisgaard fremover underholde med at være gået over i historien den sidste søndag i 2020 - året da coronavirus kom til Danmark og forandrede vores hverdag - og denne søndag hvor han tog imod det første stik i indsatsen med at vaccinere den danske befolkning.

– Bare det er noget, der hjælper på os alle sammen, på alle mennesker i hele Danmark, siger Chresten Baisgaard.


A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

E45 3

Varetægtsfængslet efter knivstik på motorvej

A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

Til forsiden

Til forsiden