LIGE NU:

Corona kan kvæle festival: Udviklingen følges spændt i Nibe

Nibe Festival håber, at politikerne er klar med hjælpepakke, hvis worst case scenario bliver virkelighed, og festivalerne bliver tvunget til at aflyse i år.

Bekymringen er tydelig at spore i stemmen hos Nibe Festivals leder, Peter Møller Madsen. Han frygter, at coronakrisen sætter en stopper for årets festival, der efter planen afvikles 1. til 4. juli.

- Vi afventer situationen og følger spændt udviklingen, og forholder os til de udmeldinger, myndighederne kommer med. I løbet af april kan det jo både gå den ene og den anden vej, siger Peter Møller Madsen.

Han understreger, at hele organisationen lige her og nu både arbejder og tænker, som om festivalen bliver gennemført. Men samtidig er han ikke blind for, at en aflysning i værste fald kan komme på tale.

- Der er fire scenarier for de danske festivaler. At de afvikles som planlagt, at de afvikles senere på sommeren, af de aflyses i år og dermed skubbes til næste sommer. Ja, og så er der selvfølgelig den sidste mulighed, og det er, at festivalerne bukker under som konsekvens af aflysning, siger Peter Møller Madsen, som næsten ikke kan få det sidste over læberne.

Det handler om overlevelse

Han håber, at politikerne forstår alvoren og er klar med en hjælpepakke til de danske musikfestivaler, så den del af kulturlivet kan overleve, hvis en aflysning kommer på tale.

quote 36 års festival i Nibe må ikke gå fløjten, vi er områdets dna, så jeg håber virkelig, at politikerne lytter.

Peter Møller Madsen, leder, Nibe Festival

- Vi er ikke forsikret mod sådan en situation ud over de gældende regler for force majeure. 36 års festival i Nibe må ikke gå fløjten, vi er områdets dna, så jeg håber virkelig, at politikerne lytter, lyder det fra Peter Møller Madsen.

Han peger på den store betydning både Nibe Festival og andre festivaler har for foreningslivet, der nyder godt af det overskud, festivalerne genererer. Og også alle de leverandører, der tjener penge på de store arrangementer.

- Jeg håber også, at vi kan afvikle festivalen som planlagt, fordi vi har behov for glæde og at være sammen og mærke, hvordan tingene var før den her alvorlige krise. Kulturen spiller en vigtig rolle i den sammenhæng, siger Peter Møller Madsen.

Ingen skæringsdato - endnu

Sammen med bestyrelsen, Nibe Festivals øverste myndighed, skal han i aften drøfte situationen til et virtuelt bestyrelsesmøde.

Der er ikke her og nu sat en skæringsdato for, hvornår der skal være en endelig afklaring for, at festivalen kan afvikles som planlagt. For det rent praktiske i forbindelse med festivalen er deadline 1. juni, men Peter Møller Madsen fortæller, at i løbet af maj, skal der være en afklaring.

- Med mindre myndighederne inden da melder ud, at sommerens store festivaler ikke må afvikles, siger Peter Møller Madsen.

Som sagt arbejdes der for tiden som om, at festivalen bliver gennemført, og Peter Møller Madsen fortæller, at hele det kunstneriske program stort set er på plads. Selv om der er usikkerhed om situationen, er festivalen på skinner og køreklar – med mindre coronavirussen bliver den endelige stopklods.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden