LIGE NU:

Corona: Sol og Strand fyrer 16 medarbejdere

Den nordjyske feriehusudlejning Sol og Strand har på grund af covid-19 måttet fyre 16 medarbejdere og hjemsende 70.

Sol og Strand Feriehusudlejning er hårdt ramt af corona-krisen. Den midlertidige lukning af landets grænser betyder et stort tab i antallet af udenlandske feriegæster, som normalt udgør 75 procent af de årlige bookinger. Derudover er der en lavere efterspørgsel på markedet. Derfor er virksomheden, ligesom mange andre, nødt til at tilpasse driften. Derfor har det været nødvendigt at afskedige 16 medarbejdere og hjemsende cirka 70. Det fremgår af en pressemeddelelse. 

- Vi er nødt at agere ud fra den virkelighed, vi befinder os i med færre bookinger og en aktuel lavere efterspørgsel. For at sikre at vi kommer godt igennem krisen og har en driftssikker virksomhed, både under og når corona-krisen på et tidspunkt er slut, har vi desværre været nødsaget til at træffe den beslutning ikke bare at hjemsende men også at afskedige et antal gode medarbejdere, hvilket er meget trist. Havde det været muligt at komme igennem krisen alene ved at hjemsende, så ville vi have gjort dette, men forretningen er påvirket af krisen, og derfor må vi handle, som vi gør, siger administrerende direktør, Per Dam.

Afskedigelser rammter bredt 

Sol og Strand, der har hovedkontor i Hune ved Blokhus, har i alt 21 lokalbureauer fordelt på hele landet. Beslutningen om hjemsendelser og afskedigelser rammer bredt, da de sker både på hovedkontoret samt på lokalbureauerne rundt omkring i landet. Overalt er der samtidigt fokus på fortsat at sikre den daglige drift med service overfor feriegæster og husejere.

- Det er vigtigt for os, at vi, også under krisen, tager os godt af de danske feriegæster, der har booket et ophold, samt vores husejere. Samtidig står alle vores hjemsendte medarbejdere på spring til at komme tilbage, så snart vi er igennem denne krise, siger Per Dam.

Håber på danskernes opbakning

De danske grænser er foreløbig lukket til og med den 13. april, og selv med en åbning af landets grænser, er det ikke ensbetydende med, at de udenlandske gæster igen kan få adgang til et dansk sommerhus. Det afhænger af, hvornår udlandet åbner deres grænser. For eksempelvis de tyske grænser er i øjeblikket lukket på ubestemt tid.

- I det øjeblik grænserne igen åbner, tror vi på, at de udenlandske gæster begynder at booke, og det tyder det på. En af vores samarbejdspartnere har netop gennemført en undersøgelse hos tyske feriegæster, og den viser, at rigtig mange tyskere venter på, at grænserne igen åbner, så de kan komme op i et dansk feriehus i den skønne danske natur, siger Per Dam.

Samtidig håber han på, at der i år vil være mange danskere, der vælger at holde ferie i Danmark, og at det vil have en stor betydning for de mange lokale restauranter, caféer, forretninger, attraktioner og oplevelser, der lige nu lider under krisen.

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden