Aalborg Universitetshospital indretter pandemiafdeling med plads til 50 smittede med coronavirus. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Aalborg Universitetshospital indretter pandemiafdeling med plads til 50 smittede med coronavirus. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

1 af 2

Corona-virus: I Nordjylland er 34 personer testet negative

Ny pandemiafdeling står klar på Aalborg Universitetshospital, hvis det bliver nødvendigt. Ingen nordjyder er ramt endnu.

Beredskabet på Aalborg Universitetshospital bliver oprustet i disse dage i takt med, at coronavirus spreder sig til flere og flere smittede.

Læs også Mere end 870.000 danskere kan blive smittet med coronavirus

En ny pandemiafdeling på Aalborg Universitetshospital, Syd, er ved at blive oprettet og skal stå klar, hvis der på sigt skulle vise sig et behov for at isolere et større antal behandlingskrævende patienter med sygdommen COVID-19. Der er plads til op mod 50 patienter.

Der er i øjeblikket ikke testet positive patienter i Region Nordjylland, men i lyset af udviklingen med antallet af smittede i Europa, ønsker hospitalet at være parat til at kunne inddæmme eventuel smitte.

- Vi vil gerne være på forkant, men måske kommer afdelingen aldrig i brug – det ved vi ikke noget om i øjeblikket. Men vi skal være med til at sikre, at en eventuel smitte ikke breder sig, så vi følger selvfølgelig situationen nøje og handler herefter i tæt samarbejde med en lang række sundhedsmyndigheder, siger lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.

Pandemiafdelingen får til huse, hvor der i dag er Patienthotel og enkelte andre afdelinger. Disse flyttes til andre lokaler på hospitalet.

I Region Nordjylland er 34 testet negative

Aalborg Universitetshospital har siden starten af uge 9 haft mulighed for både at teste patienter for COVID-19 og for at udøve behandling af patienter med sygdommen. Det blev sat i værk, da Sundhedsstyrelsen ændrede sine retningslinjer for den nationale håndtering af COVID-19 baseret på udviklingen i Sydeuropa.

- Vi er er en del af et nationalt sundhedsberedskab, og oprettelsen af pandemiafdelingen er også afledt heraf. Vi har et godt og tæt samarbejde med øvrige regioner og myndigheder. Det gør også, at vi hurtigt har kunnet teste patienter for virussen på Aalborg Universitetshospital, ligesom vi er godt rustet hele vejen rundt i forhold til den nuværende situation, siger Michael Braüner Schmidt.

Siden Sundhedsstyrelsen bad Aalborg Universitetshospital om at teste for COVID-19 og tage imod patienter med sygdommen, er der blevet testet 34 patienter. Alle tests i Region Nordjylland har været negative.

Universitetshospitalet har desuden oprettet et callcenter, der skal sikre, at privatpraktiserende læger og andre sundhedsfaglige får en korrekt og ensartet vejledning. 

Borgere skal stadig henvende sig til egen læge eller Sundhedsstyrelsen, hvis de har spørgsmål til egen situation eller generelle spørgsmål.