LIGE NU:

Coronakrisen vokser i Hjørring: Fire nye smittede på Vendelbocentret - og fire mere i hjemmeplejen

Yderligere fire ansatte er smittede med corona. - Vi er ramt af en coronahammer lige i hovedet, siger direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen

Der er i dag kommet nye testsvar med kedelige budskaber efter et stort udbrud af corona på Vendelbocentret i Sindal:

Yderligere fire ansatte på Vendelbocentret i Sindal er smittede. Dermed er i alt 17 medarbejdere og 12 beboere ramt.

quote Vi er kort sagt blevet ramt af en coronahammer lige i hovedet

Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune

Der knokles derfor i døgndrift i Hjørring Kommune for at opspore smittede med coronavirus og standse spredningen i kommunen.

- Det er kommet ud af ingenting. Før udbruddet på Vendelbocentret havde vi ikke jo ikke noget smittetryk. Vi er kort sagt blevet ramt af en coronahammer lige i hovedet, siger Leif Serup, der er direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune, og som står i spidsen for indsatsen med at inddæmme smitten.

Kommunen har netop fået ros for indsatsen af flere eksperter og sundhedsministeren.

Alligevel er det en svær situation at stå i, når smitten fortsætter med at sprede sig, siger direktøren.

- Vi er derfor nødt til at fastholde nogle af de strenge foranstaltninger, vi har implementeret på Vendelbocentret, så vi kan nedbringe smitten. Alle beboere og medarbejdere skal testes en gang mere, så de er testet tre gange, på grund af den lange inkubationstid på to til 14 dage, forklarer Leif Serup.

Alle skal testes

Derudover opskaleres test til hele kommunens plejecentre, hvor alle beboere og ansatte bliver testet i dag og i morgen. Det drejer sig om 450 beboere i kommunen.

- Der er ikke konstateret smitte andre steder, så her bliver ansatte og beboere testet to gange, så vi er sikre på, at der ikke er smittede uden symptomer.

Hjørring Kommune har efter flere smittetilfælde på skoler og i ældreplejen nu landets højeste smittetryk med coronavirus. Indslag fra 15.06.20.

Men testprogrammet stopper ikke der.

- Vi har desuden besluttet, at alle borgere med tilknytning til hjemmeplejen - det drejer sig om omkring 2.500 - også skal testes. Det giver nogle logistiske udfordringen, som arbejder i døgndrift på at løse lige nu.

Det betyder altså, at testpersonale skal rundt i hele kommunen og teste disse personer to gange med en uges mellemrum.

- Det gør vi, så Styrelsen for Patientsikkerhed kan danne sig et bedre billede af, om smitten spreder sig til andre dele af kommunen.

Som et yderligere lag bliver alle medarbejdere i hjemmeplejen tilbudt at blive testet for smitte en gang om ugen i de kommende to måneder. Det vil være et tilbud og ikke et krav.

Endnu fire tilfælde

Leif Serup bekræfter tirsdag over middag, at der er fundet yderlige fire tilfælde af coronasmitte i kommunen udenfor Vendelbocentret i Sindal. 

- Der er tale to borgere tilknyttet hjemmeplejen og to medarbejdere i hjemmeplejen, der er ansat af Blæksprutten, siger Leif Serup. 

Dermed vokser corona-krisen i Hjørring Kommune sig større med otte nye tilfælde på en enkelt dag.

Det gør Hjørring Kommune for at få coronaudbruddet under kontrol

Opdatering: Denne artikel er opdateret med de fire tilfælde udenfor Vendelbocentret.