LIGE NU:

Coronasmitte: 80 elever er sendt hjem fra Løkken Skole

Fem elever på skolen er blevet testet positiv for coronavirus. I den forbindelse er 80 elever og seks lærere nu blevet sendt hjem for at blive testet.

Der er registreret flere tilfælde af corona på skoler i Hjørring Kommune. Værst ramt er Løkken Skole, der har hjemsendt 80 elever fra 5. til 8. klasse og seks lærere. Det sker, da der er fem elever fra skolen, der er testet positiv for coronavirus. 

- Det berør skolen rigtig meget. Og vi gør alt, hvad vi kan, for at overholde de regler vi skal, siger Skole- og Dagtilbudschef i Hjørring Kommune, Kari Rune Jakobsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, skal de man testes på fjerde og sjettedagen, fra man har mistanke om smitte.

Udover smitten på Løkken Skole, så er en lærer på Bindslev Skole blevet testet positiv. Efterfølgende er der blevet sendt to elever og en anden lærer hjem, for at afvente deres testresultater, i arbejdet med at opspore smittekæder.

Krisestaben mødes

Kari Rune Jakobsen har løbende været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og selv om hun følger situationen nøje, så er det vigtigt for hende, at man finder en middelvej mellem at være forsigtig og tage sine forholdsregler og så lave for store indgreb.

- I løbet af næste uge skal vi have møder med krisestaben i Hjørring Kommune. Der gennemgår vi de forskellige sager, og så må vi se, om vi skal lave yderligere tiltag, siger Karin Rune Jakobsen.

Skoler med corona smitte