Foto: Hans-Christian Lauritzen

Coronasmitte på Læsø: - Der er styr på situationen

I weekenden blev det første coronatilfælde, siden pandemien begyndte for et halvt år siden, konstateret på Læsø. Det fik i dag kommunen til at holde nødberedskabsmøde.

I weekenden blev den første person på Læsø konstateret smittet med cornoavirus. En situation, der ifølge borgmesteren, bliver taget meget alvorligt.

Derfor afholdte Læsø Kommune mandag et nødberedskabsmøde om corona-situationen på øen.

- Vi har haft flere af den her slags møder under corona. For eksempel inden vi i sommer ville modtage flere tusinde turister på øen. Men i dag var det selvfølgelig weekendens smittetilfælde, vi primært talte om, siger Karsten Nielsen (O), borgmester i Læsø Kommune, og fortsætter:

- Men der er styr på situationen.

Som det ser ud nu, har vi ikke valgt at foretage nogle ekstra gradueringer, men vi er klar til at gøre det, hvis situationen udvikler sig

- Karsten Nielsen (O), borgmester, Læsø Kommune

Ifølge borgmesteren mener Styrelsen for Patientsikkerhed, at der med stor sandsynlighed er tale om et enkelt tilfælde, og der derfor ikke bør være en større smittekæde på Læsø. Styrelsen er dog stadig i gang med en smitteopsporing.

- Som det ser ud nu, har vi ikke valgt at foretage nogle ekstra gradueringer, men vi er klar til at gøre det, hvis situationen udvikler sig, siger Karsten Nielsen.

På Læsø valgte hjemmeplejeledelsen i weekenden at indføre brug af mundbind og handsker for berolige øens ældre borgere og deres pårørende.  

Læs også Så skete det: Læsø er ramt af coronavirus