LIGE NU:

Coronavirus: Bangsbostrand Skole ramt af yderligere smitte

Bangsbostrand Skole forsøger netop nu at få smittespredningen under kontrol. Lige nu afventer skolen svar på de sidste enkelte elevers test nummer to.

14. juni var to elever fra Bangsbostrand Skole positive for covid-19, og 16. juni blev yderligere 12 elever i fjerde klasse konstateret smittet, så der på daværende tidspunkt var 14 smittede elever i den pågældende fjerde klasse. Klassen var allerede hjemsendt til test og isolation efter de første to smittetilfælde.

21. juni blev skolen så igen ramt af yderligere smitte, da to elever i samme klasse blev testet positive med covid-19.

Skolechefen i Frederikshavn Kommune, Anette Nedermark, fortæller, at der i alt, da smitten var værst, var 16 smittede på skolen.

- Vores bekymring var især, at den coronaramte fjerdeklasse ville smitte andre klasser, så vi ikke længere kunne isolere smitten, siger Anette Nedermark.

Skolen undgik dog, at smittespredningen eskalerede, og det skyldes en klar måde at håndtere smitten på, mener Anette Nedermark.

- Krisestaben besluttede i samarbejde med skolen at udvide nær-kontakt-princippet, så søskende til elever i den pågældende fjerdeklasse under hele forløbet også blev opfordret til at blive hjemme og blive testet to gange, siger Anette Nedermark.

De fleste elever har nu fået negative svar på to gange coronatest, som skulle være garanti for, at de ikke er smittede med coronavirus, men enkelte mangler stadig at få svar på deres test nummer to.

Video: Per Frank Paulsen
Fie Udby Erichsen

play OL-deltager for tredje gang - hvem er hun?

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

20_percent

play Kitesurfere og motorbåde forstyrrer dyrelivet på Grenen

Valgren kører enkeltstart som dreng

play I nat skal han i OL-aktion - kan du gætte, hvem det er?

Fie Udby Erichsen

play OL-deltager for tredje gang - hvem er hun?

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

Til forsiden

Til forsiden